PWA Slalom Windsurf World Cup under WATERZ 2016

Verdenseliten samles i Hvide Sande til en afdeling af PWA slalom windsurf World Cuppen til september. At WATERZ kan være vært for en PWA World Cup afdeling er resultatet af et stærkt samarbejde mellem Sport Event Denmark, Ringkøbing-Skjern Kommune og Holmsland Klit Turistforening. Ringkøbing-Skjern Kommune er gået ind i samarbejdet for de næste 3 år og det har været med til at give ro til at udvikle eventen, som nu bliver vært for verdenseliten.

Katrine K. Frandsen som er projektleder på WATERZ, udtaler: ”Det er et enormt løft til WATERZ, at vi nu er vært for en PWA World Cup. Vi drager stor nytte af samarbejdet med Sport Event Denmark, som har en stor viden omkring udvikling af events og effekten af disse. Der er ingen tvivl om at samarbejdet med Sport Event Denmark har været en afgørende faktor for, vi nu kan tage dette skridt i videre udviklingen af WATERZ.”

WATERZ bliver afviklet i perioden 1.-9. september 2016. PWA World Cuppen bliver afviklet 4.-9. september 2016. I dagene op til World Cuppen vil WATERZ iklæde Hvide Sande et hav af vandsportaktiviteter og konkurrencer og byen vil boble af liv, fest og vandsport. Der vil være alt fra windsurf/kitesurf konkurrence på tværs af Ringkøbing Fjord med op mod 400 deltagere, til muligheden for at man selv kan komme og prøve kræfter med netop den vandsportsgren man har drømt om.

PWA Windsurf Slalom World Cuppen bliver afholdt på Vesterhavet ud for Hvide Sande. Arrangørerne forventer 80-100 delta-gere fra hele verden, disse vil dyste om at vinde en teknisk udfordrende afdeling af World Cuppen.

”Det er med stor stolthed at vi på nuværende tidspunkt kan præsenterer samarbejdet med PWA. Vi glæder os til i samarbejde at udvikle WATERZ og PWA stævnet i Hvide Sande, så vi forhåbentlig også de kommende år, i Hvide Sande, kan være værter for den absolutte verdenselite inden for windsurfing. Vi glæder os til at byde alle velkommen i september og give dem en oplevelse, de vil huske!” udtaler Katrine Kock Frandsen.

PWA Tour Manager Richard Page siger om samarbejdet: ”PWA er meget glade for det nye samarbejde med WATERZ og vi glæder os til at have denne event på World Championship Tour. Hvide Sande har meget varierede forhold og gode faciliteter og det er dét, som gør Hvide Sande et oplagt sted for afhol-delse af en Slalom World Cup. Slalom eventen i Hvide Sande supplerer perfekt den allerede eksisterende wave event i Klitmøl-ler. Vi ser frem til et langt samarbejde, der giver os mulighed for at bygge videre på det etablerede WATERZ koncept og som understreger det kæmpe potentiale Danmark har, som en verdensklasse destination for windsurfing!

WATERZ afvikles af Den selvejende Institution WATERZ i samarbejde med Holmsland Klit Turistforening, Sport Event Denmark og Ringkøbing-Skjern Kommune.