Endnu en succes for Made in Denmark Golf

Ovenud tilfredse tilskuere, kæmpe millionomsætning og masser af jobs. For andet år i træk kan Danmarks største golfturnering Made in Denmark bryste sig af en event i absolut topklasse. Det viser en netop offentliggjort evaluering.

Mere end 86.000 tilskuere deltog i august i golfturneringen Made in Denmark på Himmerland Golf & Spa Resort i Gatten. Og ligesom turneringens første år får eventen topkarakter. Det slår en ny undersøgelse fast, som University College Nordjylland (UCN) og VisitDenmark står bag.

98 pct. af deltagerne i undersøgelsen betegner deres oplevelse som meget god eller god, og 94 pct. mener, at turneringen i meget høj grad eller i høj grad var en folkefest. Også faciliteter såsom spise- og drikkeforhold, trafikale forhold, de frivilliges indsats samt information og skiltning får tommelfingre opad.

Undersøgelsen viser desuden, at godt 60 pct. af tilskuerne også deltog i den første udgave af Made in Denmark, der blev afviklet i 2014.

Stort turismeforbrug skaber jobs

De positive oplevelser ved Danmarks største golfturnering har også smittet af på deltagernes forbrugslyst. Det gælder ikke kun tilskuere, men også frivillige, trænere, officials, journalister mv. De mange deltagere, hvoraf mere end 70.000 var tilrejsende, skabte et såkaldt turismeforbrug på godt 62,5 mio. kr. Heraf kan 12 mio. kr. tilskrives udenlandske turister.

Den store omsætning har i den grad en positiv påvirkning på lokalområdet i Himmerland. Turneringen skabte sidste år 83 job (årsværk), 33 mio. kr. i værditilvækst og 20 mio. kr. i afledt offentligt skatteprovenu i lokalområdet, hvoraf knap 4 mio. kr. kan tilskrives kommunale indkomstskatter. De tilsvarende nationale tal skabt alene af det udenlandske turismeforbrug er henholdsvis 15 job, en bruttoværditilvækst på 7 mio. kr. og et offentligt skatteprovenu på 5 mio. kr.

Evalueringen af tilskueroplevelse og turismeøkonomiske effekter er udarbejdet af Henrik Toft, adjunkt på sport management på UCN, og Martin Fonnesbech-Sandberg, økonom i VisitDenmark. UCN og VisitDenmark stod også bag evalueringen af den første udgave af Made in Denmark i 2014.

Fakta:
  • Golfturneringen Made in Denmark 2015 blev afholdt i Vesthimmerland på Himmerland Golf & Spa Resort mellem 19. og 23. august som en del af Europa Touren.
  • Turneringen tiltrak 86.500 tilskuere og yderligere 2.900 deltagere, trænere, journalister, officials, udstillere, frivillige og lignende.
  • 70.500 af tilskuerne og 2.020 af de øvrige grupper var tilrejsende og dermed turister.
Citater:

Flemming Astrup, promotor Made in Denmark:
– Vi er stolte af, at vi sammen med de mange involverede er med til at sætte dansk golf på verdenskortet. Og vi er ikke mindst glade for at se, at så mange tilskuere fra den første udgave har deltaget igen – og endnu engang har haft en fantastisk oplevelse. Det vidner om, at vi har fået udviklet et rigtig godt og holdbart setup for Made in Denmark. De har været med til for andet år i træk at skabe en dansk folkefest i Nordjylland og Danmark som helhed.

Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark:
– Med golf på det olympiske program fra i år er der endnu større potentiale for fokus på golf i Danmark og for Danmark som golfdestination. Evalueringen af Made in Denmark 2015 viser, at det ikke blot lykkedes for arrangørerne at fastholde men også udvikle og optimere oplevelserne for både tilskuere, spillere, sponsorer og partnere.

Henrik Toft, adjunkt, University College Nordjylland:
– Som i andre brancher er det også inden for sport- og eventbranchen svært at følge op på succeser. Derfor var det spændende at følge, om Made in Denmark 2015 kunne leve op til den succesfulde 2014-udgave. Men som resultaterne i rapporten illustrerer, er organisationen bag turneringen lykkedes med at følge op på den første udgave af eventen ved at skabe en endnu golfturnering med høj oplevelsesværdi og positive turismeøkonomiske effekter.

Knud Kristensen, medlem af Vækstforum og borgmester i Vesthimmerlands Kommune:
– De mange frivillige har igen gjort en kæmpe indsats for at få hele arrangementet til at gå op i en højere enhed. De er med til at gøre en stor forskel, og det virker, kan vi jo se. Så en stor tak skal lyde til dem. Made in Denmark er en fantastisk begivenhed, som giver både Himmerland Golf & Spa Resort og hele området et turismefremstød. Det er vi naturligvis rigtig glade for.