Kongeligt besøg til åbningen af EM i curling i Esbjerg

Når Esbjerg fra den 20. til 28. november lægger is til EM i curling, deltager H.K.H. Kronprinsen i den officielle åbning. Arrangørerne ser det kongelige besøg som en oplagt mulighed for at skabe positiv opmærksomhed omkring mesterskabet, curlingsporten og Esbjerg-området, og publikum kan allerede nu sikre sig billetter til både åbningen og resten af turneringen.

Da Esbjerg i 2011 var vært for VM i curling for kvinder, var H.K.H. Kronprinsen selv på isen for at sætte den første sten. Når byen i år byder velkommen til EM i curling for kvinder og mænd, er Kronprinsen igen gæst ved den officielle åbning, der finder sted fredag den 20. november kl. 16.

Esbjerg Kommune, Sport Event Denmark og Dansk Curling Forbund arbejder sammen om at skabe de bedste rammer for begivenheden, så spillere, publikum og gæster fra ind- og udland får en god og uforglemmelig oplevelse, og arrangørerne ser frem til at tage i mod Kronprinsen.

”I Esbjerg Kommune er vi meget stolte over, at Kronprins Frederik igen viser interesse for en stor sportsbegivenhed, som vi er værter for. Vi prioriterer eliteidrætten højt, og den energi, der ligger i sport, passer godt til stemningen og udviklingen i Danmarks EnergiMetropol. Det vil vi selvfølgelig gerne vise Kronprinsen i praksis til EM i curling,” siger Esbjerg Kommunes borgmester, Johnny Søtrup.

Billetsalg er åbnet

Med det kongelige besøg følger ekstra positiv opmærksomhed på både mesterskabet og curlingsporten, og spillere og publikum får en særlig oplevelse.

”Dansk Curling Forbund betragter Kronprinsen som en særlig ven af curling. Kronprinsen har flere gange bakket de danske spillere op både til VM og OL, og prioriterer nu også vores EM på hjemmebane. Det har stor betydning, at Kronprinsen deltager og viser sin anerkendelse af vores sport og det store arbejde, der ligger i at arrangere et internationalt mesterskab, Susanne Slotsager,” siger formanden for Dansk Curling Forbund, Susanne Slotsager.

Hos Sport Event Denmark fremhæver direktør Lars Lundov Kronprinsens opbakning til dansk idræt og hans hyppige besøg ved de store, internationale sportsevents i Danmark.

”Hen over sommeren har der været kongeligt besøg ved både World Cup i kajaksprint og Made in Denmark Golf European Tour, og vi er beærede over, at Kronprinsen også lægger sin vej forbi Esbjerg og EM i curling,” siger han.

Billetsalget til EM i curling 2015 er netop åbnet, og publikum kan på hjemmesiden www.worldcurling.org/ecc2015/tickets købe billetter til åbningsceremonien og derudover også til både enkelte dage og den samlede turnering.