Verdensmestre kåret i regnbuers skær

VM i landevejscykling for amatører blev lige netop den farverige cykel- og folkefest, som arrangørerne havde lagt op til. Verdensmestre i 17 Road Race-klasser og 19 enkeltstartsmestre – heraf ialt tre danskere – blev hen over weekenden fundet og fejret med den karakteristiske UCI Rainbow jersey. Mere end 2000 ryttere, et rekord antal deltagere fra 47 nationer og massere af tilskuere var med til festen i Hobro og Aalborg, hvor de forbigående regnbyger sørgede for at fuldende billedet med regnbuer spændt ud over mesterskabet. Et mesterskab der sluttede med podieceremonier på Gammeltorv i Aalborg i strålende solskin.

Aldrig tidligere har så mange deltagere deltaget i et VM i landevejscykling for amatører.  Mere end 2000 ryttere fra 47 nationer – heriblandt ca. 250 danskere.  Det får arrangørerne og partnerne til samstemmende at rose både ryttere, frivillige og tilskuere.

”Vi har fået utroligt meget positivt feedback fra både UCI og rytterne. Det betyder rigtigt meget for os. Vi havde lagt op til en fest i samarbejde med Hobro, Aalborg og Sport Event Denmark.  Og uden de frivillige havde denne fest ikke kunnet lade sig gøre. Der er ingen tvivl om, at dette VM i landevejscykling for amatører bliver et mesterskab, som mange vil tænke tilbage på med glæde,” siger formand i Danmarks Cykle Union, Niels Sørensen.

”Danmark har gennem mange år markeret sig som en cykel-event-nation. VM i landevejscykling 2011, Starten af Giro d’Italia i 2012 og de seneste år også Gran Fondo. Det er alle events, som har været med til at sætte fokus på Danmark og cykling. Derfor er det også fantastisk at se, at amatørrytterne ved dette VM har taget Danmark til sig,” siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark, som er partner på VM i landevejscykling for amatører.

”Det har været fantastisk at opleve alverdens sprog blive talt i Aalborg, og været spændende at se et stærk og konkurrencebetonet cykelløb. Derfor det også dejligt at se, hvorledes byen tog imod de mange ryttere fra hele verden. Der var fest og farver på torvet og ude på den flotte rute. Der er ingen tvivl om, at dette VM i cykelløb for amatører har givet en masse omtale og omsætning for og i Aalborg,” siger Thomas Kastrup-Larsen, Borgmester i Aalborg Kommune.

”Det er det første Master-VM jeg er med til. Mit indtryk er rigtig godt. God organisering, gode rammer, mange tilskuere og et flot løb på en meget fin rute. Jeg har set mange glade mennesker, og med mere end 2000 ryttere er det meget flot sportsligt afviklet. Løbet har haft den hårdhed  og kvalitet som et VM skal have,” afslutter UCI-repræsentant, Harald Tiedemann, præsident for Norges Cykleforbund og ansvarlig for Elitens VM 2017 i Bergen.
Fakta om VM landevejscykling for amatører
(UCI World Cycling Tour Final 2015)
• Antal deltagere: 2054
• Deltagende nationer: 47
• Frivillige: 450
• I alt 6 danske medaljetagere
• Danske verdensmestre:
Kvinder 50-54 Janni Bormann, enkeltstart Hobro
Mænd +70 Jørgen Emil Hansen, samlet start Aalborg
Kvinder  50-54 Karen Hviid Christensen, samlet start Aalborg