Danmark bedste nation ved EM i bowling

Med 3 guld og 2 bronze blev Danmark bedste nation ved, et på alle måder fortræffeligt, EM.

Den danske delegation med atleter, trænere, ledelse og Team Danmark specialister, har leveret et yderst fornemt EM.

Der var på forhånd forventninger til EM medaljer, men vi var forberedt på, det blev en vanskelig opgave, siger landstræner Michael Bai. Set i det lys, kan vi kun være super tilfreds med resultaterne.

EM resultaterne har også givet genlyd hos samarbejdspartneren Team Danmark.

”EM har understreget, at dansk bowling har meget høj international klasse. Vi markerer os stærkt i en bred vifte af discipliner, og Frederik Øhrgaard viser, at han er Europas bedste bowlingspiller i øjeblikket,” siger Lone Hansen og fortsætter

”Det er meget stærke individuelle præstationer, men det der imponerer mig mest er allige-vel, det stærke kollektiv, som kendetegner det danske hold. I Team Danmark har vi sam-men med bowlingforbundet i de seneste mange år arbejdet målrettet med de mentale og sportspsykologiske aspekter af holdpræstationerne. Og for mig er det tydeligt, at dette bærer frugt. Holdet fremstår meget stærkt, og der er virkelig god kommunikation på holdet. Der er ingen tvivl om, at succesen ved dette EM bygger på et meget stærkt kollektiv, og at alle omkring holdet – både alle spillerne, trænerne og de eksperter, der arbejder tæt på holdet – har skabt denne triumf i fællesskab,” siger Team Danmarks direktør, Lone Hansen.

Fra politisk hold udtrykker Forbundsformand Torben V. Andersen sin store respekt og tak til hele det sportslige setup.  ”Atleterne har gjort det fremragende og gjort dansk bowling stor ære. Men det har været en holdpræstation. Jeg føler stor trang til også, at nævne trænerne, sportschefen og Team Danmarks specialister, i denne sammenhæng.

Det har været en stor fornøjelse, at følge hele delegationen og se dem arbejde så professi-onelt og målrettet”.

Forbundsformanden har endvidere været vældig godt tilfreds med EM arrangementet. Med Kim Thorsgaard i spidsen har ansatte og frivillige omkring Løvvang Bowling Center, leveret en præstation svarende til guld.

”Det betyder meget, at rammerne og organisationen er på plads. Men det er jo også rutine-rede folk, slutter Torben V. Andersen”.

Fra samarbejdspartneren Sport Event Denmark er der også roser

”EM i bowling i Aalborg har været en ubetinget succes – både sportsligt, hvor danskerne har vundet ikke færre end 3 guld og 2 bronze. Også afviklingsmæssigt har Danmarks Bow-ling Forbund, i tæt samarbejde med Løvvang Bowling Center, leveret en toppræstation.” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

Medaljehøst:

Single Guld Thomas Larsen

Double Guld Frederik Øhrgaard – Jesper Agerbo

All-Event Guld Frederik Øhrgaard

Team Bronze
Masters

Bronze Mik Stampe