VM trampolin sprang i havnen

En festlig og anderledes gymnastikoplevelse, var hvad de omkring 30.000 besøgende på Odense havn kunne opleve denne weekend. Sammen med Odense Gymnastik Forening og eventpartner ’Udvikling Fyn’, blev nedtællingen til VM2015 i trampolin og tumbling sat i gang.

De altid veloplagte trampolinspringere og tumblere – herunder flere VM-profiler – var lørdag mødt talstærkt op på Odense havn, og gav de mange forbipasserende noget at spærre øjnene op over. I mange meters højde gav de højtflyvende og tempofyldte gymnaster en smagsprøve på deres kunnen – denne weekend i fri natur, i byens rum.

Den altid positive og karismatiske VM-profil, trampolinspringer Daniel Præst siger ’”Jeg syntes det var super fedt at få lov til at promovere VM2015 i den by hvor det afholdes til vinter. At det så oven i købet var på havnen i dejlige omgivelser var jo bare en stor bonus. Udover opvisning og træning af de nysgerrige unge ved festlighederne var der også udspring fra vippe i havnen, som jeg jo bare måtte prøve kræfter med. Alt i alt er jeg en god oplevelse rigere og et skridt tættere målet, nemlig VM i Odense d. 26-29 nov. 2015.

Flere SideEvents i vente

HavneKulturFestivalen er andet VM-arrangement siden GymDanmark og eventpartnerne ’Udvikling Fyn’ og ’Sport Event Denmark’ skød VM-året i gang ved VM Kick-of den 26. November 2014 (Præcis et år før VM).

“Det er afgørende for os, at den helt almindelige borger får øjnene op for, hvor spektakulær denne sport er. Med et halvt år til VM, er Havnekulturfestivalen perfekt timing for at vise sporten i byens rum. I løbet af sommeren og efteråret vil man flere gange støde på roterende tumblere og højtflyvende trampolinspringere i det odenseanske byrum”, fortæller formand for GymDanmark Flemming Knudsen.

Du kan allerede nu glæde dig til næste VM-SideEvent, som afholdes i ‘HC. Andersen ugen’ i Odense 17. – 23. August. Her vil man igen kunne opleve nogle af de gymnaster, som skal repræsentere de rød hvide farver til VM2015 til vinter.

”VM-profilernes hop, spring og skruer her på Havnekulturfestivalen er et fremragende eksempel på, hvordan vores sportevents kan løftes ud af hallerne og skabe værdi i byrummet. Jeg tror, at rigtig mange fynboer i løbet af weekenden har fået lyst til at tage i Arena Fyn til november” siger By- og Kulturrådmand i Odense Kommune og næstformand i Sport Event Fyn, Jane Jegind.

VM fakta
•VM i trampolin, tumbling og DMT afgøres i hjertet af Danmark i Arena Fyn i Odense. Seniorer fra den 26. – 29. november, og for ungdomsårgangene (WAGC) fra den 3. – 6. December
•VM2015 er officiel kvalifikation til OL2016 – læs mere om OL-kvalifikation her
•Det er forsvarende danmarksmestre, regerende verdensmestre og OL-gymnaster, der har sigtekornet rettet mod en VM-medalje
•VM2015 afholdes med 500 topatleter fra mere end 45 lande
•Det er anden gang i historien, at VM i Trampolin & Tumbling finder sted på dansk jord. Første gang VM var i 2001 – ligeledes i Odense

FIGs VM2015 i trampolin, tumbling og DMT arrangeres af GymDanmark i tæt samarbejde med eventpartnerne ’Udvikling Fyn’ og Sport Event Denmark. Odense skaber rammerne, gymnasterne dramaet, de frivillige passionen og publikum den fantastiske stemning