Kongelig opbakning til World Cup i kajaksprint

H.K.H. Kronprinsen besøgte i dag ICF Canoe Sprint World Cup på Bagsværd Sø. Under det knap tre timers lange besøg overværede kronprinsen to World Cup A-finaler, hvor René Holten Poulsen vandt sølv i 1.000 meter enerkajak, mens Henriette Engel Hansen og Emma Jørgensen vandt bronze i 500 meter toerkajak. Så det var en glad Kronprins, der efter hvert løb overrakte præmier med danske atleter på podiet.

– Vi er meget glade og stolte over, at Kronprinsen nu for anden gang viser os interesse. Senest var i 2013, da vi afviklede VM Maraton. Som sidste gang var Kronprinsen meget engageret og stillede mange gode spørgsmål. Han sagde selv, at han nød at være her og hilse på vores dygtige atleter, siger Dansk Kano og Kajak Forbunds formand, Ole Tikjøb.

Han er således glad for den store opmærksomhed besøget har skabt omkring kano- og kajaksporten samt det store arbejde Dansk Kano og Kajak Forbund i samarbejde med Sport Event Denmark, Gladsaxe og Lyngby-Taarbæk kommuner og Wonderful Copenhagen har lagt for at skabe en event for både publikum og internationale atleter og medhjælpere fra 35 nationer.

Efter en tur på søen besøgte Kronprinsen testcenteret #Trainlikeachamp, som blev styret af idrætsudøvere fra Aalborg Universitet i samarbejde med en Team Danmark Fysiolog, Jarl Pors Jacobsen. I testcenteret kan alle under stævnet prøve tests, som er identiske med dem, som en topatlet testes med i Team Danmark.

Under besøget i testcenteret var det en ung roer, Frederikke Maretti, som blev testet og som Kronprinsen efterfølgende klappede på skulderen med ordene: ” Godt gået”. Herefter afsluttede Kronprinsen besøget med at svare på spørgsmål fra pressen.