UCI nærmest lykkelig

Cykelryttere fra 22 nationer deltog i weekenden i Copenhagen Gran Fondo 2015 i Helsingør. Der var medaljer og VM-billetter på spil, og efterfølgende var der ros til arrangørerne fra den internationale cykelunion.

“Helt perfekt organiseret. Hvis alle løb i vores løbsserie var som dette, var jeg lykkelig,” lød det fra den internationale cykelunions udsendinge, Erwin Vervecken efter to dages professionelt opsat cykelløb for cykelmotionister fra 22 nationer. Torsdag blev der kørt enkeltstart med start og mål i centrum af Helsingør, mens der lørdag blev afviklet landevejsløb, hvor start- og målområdet var placeret med smuk udsigt over Øresund på Strandvejen ved Skotterup.

Efter lørdagens landevejsløb var der tilfredshed blandt de næsten 1000 deltagere i de mange aldersklasser, som blev sendt af sted ud gennem gule rapsmarker i Kongernes Nordsjælland.

“Perfekt organiseret. Smukke omgivelser. Jeg var meget glad for den distance, der blev kørt, for der gør at det er de bedste der kvalificere sig”, kom det fra tyske Alexander Bauer, der vandt aldersklassen for 40 til 45 år der. Alexander Bauer havde ros til set-uppet omkring eventen. “Igen helt perfekt. Jeg har kørt mange løb rundt i verden, og kan sige at dette er noget af det bedste jeg har oplevet. Der var dog en del trafik på ruten, men det er jo også lørdag.”

Også hos løbsdirektør, Jens Kasler var der glæde over lørdagens arrangement. “Først og fremmest vil jeg takke alle de frivillige. Uden dem intet Copenhagen Gran Fondo. Dernæst vil jeg takke Helsingør Kommune for at bakke op omkring arrangementet. Så vi jeg sige, at vi har haft to fantastiske cykeldage på højt sportsligt niveau, og den internationale cykelunion (UCI) har været meget glade for det de så. Det varmer”, sluttede løbsdirektør Jens Kasler lørdagen af med at sige.

Jens Kasler glæder sig samtidigt over de mange danske og udenlandske ryttere, der med årets deltagelse i Copenhagen Gran Fondo har kvalificeret sig til VM for amatører, som også afvikles i Danmark: ”Vi hører, at rigtigt mange af dem, som har kvalificeret sig siger, at de enten allerede har været i Nordjylland eller har intentioner om at tage dertil for at træne på ruterne som forberedelse til VM’et”.

Amatør-landevejs-VM afvikles til september i henholdsvis Hobro og Aalborg.

Fakta om Copenhagen Gran Fondo:
Sted: Helsingør
Dato 14. og 16. maj
Distancer: Enkeltstart og linjeløb
Deltagere: enkeltstart: ca. 570
Deltagere: linjeløb: ca. 1000
Ryttere fra 22 forskellige nationer deltog.

Om VM for amatører:
De 25 procent bedst placerede ud fra startlisten, i hver aldersgruppe, i hver af de to discipliner, kvalificerede sig til henholdsvis enkeltstarten den 3. september i Hobro og landevejsløbet i Aalborg den 6. september ved Amatør-VM i Nordjylland.
Det er Danmarks Cykle Union, der arrangerer Copenhagen Gran Fondo med Helsingør Kommune og Sport Event Denmark som partnere.
Læs mere på henholdsvis www.copenhagengranfondo.dk og www.denmark2015.dk.