VM halvmaraton 2014 i fin finale

VM i halvmaraton 2014 og København er blandt finalisterne i European Sport Tourism Awards, som er netop blevet offentliggjort. Hvem der løber med priserne afgøres 14. maj i Irland.

”Det er et skulderklap til vores eventafvikling, at VM i halvmaraton 2014 er kommet i finalen i ikke færre end fire kategorier ved det årlige European Sport Tourism Awards,” siger Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik Forbund, som sammen med Sport Event Denmark og København stod som afviklere på VM i halvmaraton sidste år.
Først blev VM i halvmaraton 2014 et tilløbsstykke for de 30.000 motionister, der for første gang nogen sinde kunne tilmelde sig et VM i halvmaraton, dernæst blev det en løbende succes, der har banet vejen for et årligt tilbagevendende halvmaraton i København, CPH Half, og nu løber mesterskabet med en række nationale og internationale priser.

VM i halvmaraton 2014 i er således finalen i følgende fire kategorier i European Sport Tourism Awards:

European Sport Tourism City

Sport Tourism Digital Marketing Award

European Sport Tourism Innovation Award

og

European Sport Tourism Event of the Year

Det er anden gang, at konferencen European Sport Tourism Summit afvikles, og i denne forbindelse kåres de bedste europæiske sportevents og byer, der har gjort en forskel i forhold til at brande sport og destinationer. Dommerpanelet består af uafhængige dommere, som har års erfaring med sportevents og turismefremstød.

Prisvinderne annonceres 14. maj om aftenen i forbindelse med konferencen. VM i halvmaraton bliver den aften repræsenteret af eventmanager, Frederik Munk fra Sport Event Denmark, som også er speaker på konferencen.

FAKTA:

VM i halvmaraton har tidligere løbet med

• Kulturministeriets Idrætspris 2014

• Årets bedste sportsevent ved Københavns Kongres og Event Award 2015

• IAAFs ’Athletics for A Better World-stempel’

VM-arrangører: Dansk Atletik Forbund i samarbejde med Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune.