Bud på fire triatlon VMer på Fyn netop afleveret

Fyn bør blive hjemmebane for verdenspremieren for en gigantisk triatlon festival i 2017 med ikke færre end fire VM’er afholdt på en uge. Det mener Dansk Triatlon Forbund, som sammen med Sport Event Denmark, Udvikling Fyn og byerne Odense, Middelfart og Svendborg netop har indleveret et bud på det nye VM-koncept til det Internationale Triatlonforbund, ITU.

VM i duatlon, VM i Cross triatlon, VM i Aquatlon og VM på den lange distance – alle mesterskaber afviklet på en uge på Fyn og pakket godt og grundigt ind i et spændende program for en triatlonfestival. En festival, der både giver mulighed for tri-workshops, seminarer, cliniques og camps for alle, godt kan lide triatlon eller bare sport. Desuden er der lagt op til et fritidsprogram, som appellerer til familier og fynboerne generelt.   Det er oplægget fra Dansk Triatlon Forbund, Sport Event Denmark og Udvikling Fyn til det Internationale Triatlonforbund, ITU, som har indkaldt bud på et nytænkende multisport festivalkoncept til afvikling for første gang i 2017.

”Dansk Triatlon Forbund ser dette nye stævnefestivalskoncept med fire verdensmesterskaber lagt samme over samme venue som en fantastisk idé og meget i tråd med forbundets ønske om at vise, at triatlonsporten er rummelig, fleksibel og meget mere end blot jernmandskonkurrencer,” siger Morten Fenger, direktør Dansk Triatlon Forbund og forsætter ”Det har også været en afgørende overvejelse fra forbundets side, da vi valgte at gå med i budprocessen, at hele arrangementet er forankret i vores medlemsklubber og i dette tilfælde klubberne på Fyn.”

”Triatlonsporten er blevet meget populær i Danmark og medlemmerne strømmer til de danske klubber efter der i Danmark har været afviklet en række succesfulde store triatlonstævner med stærke elitefelter. Derfor ligger det lige til højrebenet, at vi i samarbejde med Dansk Triatlon Forbund og Udvikling Fyn byder på den banebrydende Multisportsfestival i 2017,” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

“Det er første gang, at vi som et samlet Fyn byder på en så stor international event som ITU Multisport Festivalen, og det viser, at vi med Sport Event Fyns nye strategi for alvor er gearede til at indgå i partnerskaber og løfte de helt store sportsbegivenheder på Fyn. Processen omkring buddet har været enormt opløftende, ikke mindst at opleve den store opbakning til projektet fra vores værtsbyer Svendborg, Middelfart og Odense. Nu kan vi kun håbe på, at ITU bliver lige så begejstrede for vores nytænkende bud på afviklingen af Multisport Festivalen, som vi selv er,” siger Jane Jegind, næstformand i Sport Event Fyn og By- og kulturrådmand i Odense Kommune.

Multisportsfestivallen i 2017 bliver det internationale triatlon forbunds debut med et koncept, hvor fire VM’er afvikles samme sted i løbet af en uges tid. Danmarks bud på et sådan koncept indeholder udover afviklingen af de fire mesterskaber en visionær beskrivelse af en lang række side-aktiviteter, der kan være med til at sætte fokus på triatlonsporten og på Danmark som sporteventnation.

Den danske vision er, at der en sommeruge i 2017 på Fyn vil summe af store VM-resultater, store publikumsoplevelser og en masse involvering af deltagerne i de mange sideevents. I buddet kalder Danmark denne uge for Week of Peaks.

Processen er nu, at ITU vil komme på besøg i Danmark for endeligt den 15. maj at beslutte, hvor deres Multisport Festival skal have premiere.

“Vi byder og håber naturligvis på at vinde. Men der er ingen tvivl om, at vi allerede gennem vores budproces har vundet rigtigt meget. Vi har nytænkt afvikling af triatlonmesterskaber, og vi har brugt vores erfaringer fra andre store, internationale mesterskaber i Danmark. Det kan vi bruge fremadrettet ligegyldigt hvad,” fortsætter Lars Lundov.

FAKTA om ITU Multisport Festival 2017
Fire VM’er på en uge (VM i duatlon, VM i Cross triatlon, VM i Aquatlon og VM på den lange distance)
Debut: 2017
Ansøger: Dansk Triatlon Forbund, Sport Event Denmark og Udvikling Fyn byder på mesterskaberne. Resten af ansøgerfeltet er ikke kendt.
Tildeling: 15. maj 2015
I 2014 var der i alt 2.107 deltagere i de 4 VM’er, som blev afviklet forskellige steder rundt omkring i verden.