TV2 satser stort på VM i bueskydning

Christiansborg Slotsplads danner ikoniske rammer, når verdens bedste bueskytter lægger vejen forbi København til VM finaler 1. og 2. august. TV 2 sender seks timer live fra finalerne, hvor de danske skytter forhåbentlig er med og forsvarer deres VM-medaljer.

TV 2 rammer endnu en gang plet med en stor sportsbegivenhed, når stationen til sommer viser VM i bueskydning.

”Jeg glæder mig helt vildt over, at TV 2 får lov til at være med til at lave en så stor international event som VM i bueskydning – og så med en forsvarende dansk verdensmester i Maja Jager. Jeg er ret sikker på, at det bliver en spektakulær tv-produktion fra Christiansborg Slotsplads. Det er helt unikt, at tilskuerne kan komme så tæt på, og jeg tror, det bliver vanvittigt flot og en oplevelse af de helt store for det danske publikum – om de kommer til eventen i hjertet af København eller følger med på TV 2,” siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen.

Hos Bueskydning Danmark vækker sendetiden på TV 2 begejstring:

”TV 2 har gennem mange år været en hjemmebane for store danske og internationale sportsbegivenheder. Jeg er derfor meget glad for, at TV 2 vil vise VM-finalerne i bueskydning direkte fra Christiansborg Slotsplads. At skabe en ikonisk ramme for finalerne med Christiansborg som baggrund har fra dag ét været et af målene for København, Sport Event Denmark og os. At VM nu kommer på nationalt tv, gør mig ekstra stolt og glad. Sportsligt håber jeg, at flere af vores skytter kommer i finalen, så danskerne blandt andre får lov at se vores forsvarende verdensmestre i form af Maja Jager og vores compound-hold fejre nye triumfer på hjemmebane,” siger Rolf Lind, formand i Bueskydning Danmark.

Maja Jager: Dejligt med sendetid til mindre kendte sportsgrene

VM i bueskydning bliver vist på at TV 2s hovedkanal, som vil sende tre timer live fra finalerne både lørdag 1. august og tre timer live søndag 2. august.  Den forsvarende verdensmester i recurve, Maja Jager, glæder sig også:

”Det er dejligt, at TV 2 tør sprede sendefladen lidt ud og give de mindre kendte sportsgrene sendetid. Det giver seerne mulighed for at opleve, hvor spændende bueskydning kan være. Forhåbentlig kan det også tiltrække nogle publikummer til finalepladsen på Christiansborg Slotsplads, så de kan få lov til at opleve bueskydning på tæt hold og være med til at skabe en fantastisk stemning, så vi kan gøre VM til det bedste nogensinde,” siger Maja Jager.

VM i København er samtidig første mulighed for bueskytterne til at kvalificere sig til OL i Rio i 2016. Det sker allerede ved de indledende skydninger i Sundby Idrætspark, som begynder 26. juli.