VM i badminton tilførte værdi og vigtig læring

En effektanalyse på VM i badminton i Ballerup Super Arena foretaget af Visit Denmark viser både, at de tilrejsende tilskuere havde en stor oplevelse, og at værdien af så stort et sportsevent som dette har stor betydning for værtskommunerne og turismen.

En af de helt særlige ting ved VM i badminton i Danmark var den måde mesterskabet blev afholdt på. I forhold til hvordan man normalt ser store badminton events afholdt, så havde Badminton Danmark valgt at gøre det meget mere showpræget. Der var lagt fokus på lys, lyd og præsentation af spillere. Et initiativ som publikum ifølge analysen var begejstrede for. Blandt andet oplevede 87 procent af publikum stemningen i Ballerup Super Arena som god eller meget god.

”Vi er selvfølgelig meget glade for, at publikum havde en god oplevelse. Det var vores ambition, at vi kunne skabe en ny og underholdende måde at se badminton, og det lykkedes i høj grad. Vi håber, at vi har sat en ny standard for, hvordan man kan arrangere store badminton events,” siger Eventchef i Badminton Danmark Brian Bach Moesgaard.

”Hver gang vi får lavet en effektanalyse af en event, bliver vi klogere på både eventen, vores arbejde og samarbejde med forbund og værtsbyer. Visit Denmarks effektanalyse af VM i badminton viser, at de mere end 40.000 tilskuere generelt var meget tilfredse, og deres konstruktive feedback omkring selve set-up tager vi med os til fremtidige events. Som olympisk sport nyder badminton allerede stor opmærksomhed. Ved dette VM i Ballerup var der især lagt vægt på præsentationen af spillere og spil via lys og lyd. Effektanalysen bekræfter, at det kan blive fremtidens måde at vise badminton frem på,” supplerer Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark, som var partner på VM i badminton i Ballerup Super Arena.

Stor værdi for samarbejdspartnere

De mange tilskuere har også sat deres præg på både værtsbyen Ballerup, København og turismen i det hele taget, som har haft stor gavn af den opmærksomhed mesterskabet bragte med sig.

“Med ca. 32.000 tilrejsende, heraf hovedparten fra udlandet, en estimeret turismeøkonomisk effekt på 48 mio. kr. og en afledt effekt – bl.a. på beskæftigelse, illustrerer VM i badminton rigtig fint den gevinst, værtsbyer og den omkringliggende region kan hente ved værtsskaber af sport events,” siger Lars Vallentin Christensen, chef for sport events hos Wonderful Copenhagen.

”VM i Ballerup Super Arena var til stor glæde for Ballerup Kommune. Det er estimeret, at eventen skabte 28 job (årsværk) i Ballerup Kommune og havde en bruttoværditilvækst på 12,2 mio. kr. Tillige har vi oplevet et meget stort frivilligt engagement, lokal interesse og opbakning til VM.  Disse forhold viser jo med al tydelighed, at store sportsbegivenheder som denne på mange måder har en stor værdi for værtsbyen, i dette tilfælde Ballerup Kommune, og det er vi rigtig glade for,” siger Idræts- og fritidsinspektør i Ballerup Kommune Peter Bøgelund.