VM halvmaraton 2014 tildelt Kulturministeriets Idrætspris

Dansk Atletik Forbund vinder Kulturministerens Idrætspris for sit værtskab ved VM i halvmaraton.

Kulturminister Marianne Jelved siger:

”Det var en fornøjelse at følge VM i halvmaraton i foråret. Dansk Atletikforbund samlede motionister, eliteløbere og borgere til en herlig dag. Hele 30.000 mennesker var tilmeldt løbet, hvilket er deltagerrekord. Dansk Atletik Forbund har vist i praksis, at store idrætsbegivenheder kan samle mennesker, samtidig med at de sætter vores land på det internationale idrætslige landkort.”

Baggrund for Kulturministeriets Idrætspris

Prisen på i alt 100.000 kr. uddeles af kulturministeren en gang årligt for en exceptionel idrætspræstation eller indsats inden for idrættens verden. Der er tale om en pris, som dækker hele idrætten – bredde såvel som elite. Dansk Atletik Forbund modtager prisen foran 11 andre indstillede kandidater.

Dansk Atletik Forbund er indstillet af Danmarks Idrætsforbund for at have været vært for VM i halvmaraton, der var en nyskabende begivenhed, som aktiverede danskerne og skabte international omtale af Danmark.

Prisen er tidligere gået til Dansk Bordtennis Union (2005), forskeren Bente Klarlund Pedersen (2006), trampolinspringeren Peter Jensen (2007), ildsjælen Martin Damgaard (2008), idrætsforeningen B 1909 (2009), tidligere dopingmisbruger og foredragsholder Ditlev Traasdahl Madsen (2010), forsker Bengt Saltin (2011), badmintonspiller Peter Gade og roer Eskild Ebbesen (2012) og Erhvervsskolernes Elevorganisation (2013).

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon, tlf.: 22 76 51 16

Kontorchef Bente Skovgaard Kristensen, Kulturministeriet, tlf.: 51 88 67 69