København 6. bedste sportscity 2014 worldwide

København rykker endnu en gang op af listen over ’Global Sports Cities’ og placerer sig i år som nummer seks på listen over verdens førende sportsbyer – kun overgået af millionbyer som London, Moskva, Tokyo, Rio de Janeiro og Paris.

At København de seneste år har formået at tiltrække store, internationale begivenheder til byen bliver bemærket både af branchen herhjemme og i udlandet. Byen er således netop blevet rangeret som nummer seks på listen ’Global Sports Cities’ af det internationale bureau Sportcal, der hvert år rangerer verdens førende sportsbyer og sportsnationer, og København rykker dermed én plads op fra sidste års 7. plads.

Den flotte placering og det faktum, at København bliver ved med at rykke op af listen år efter år, er selvfølgelig en kæmpe kadeau til byen og samarbejdspartneres arbejde, lyder det fra Wonderful Copenhagen.

”Det er resultatet af en langsigtet strategi og en benhård satsning på sportevents i et yderst konkurrencepræget felt af byer over hele verden. Placeringen er en ekstra julegave til os alle og en anerkendelse, som vi aktivt vil bruge fremadrettet i markedsføringen af København,” siger Lars Vallentin, chef for sportevents i Wonderful Copenhagen.

En vigtig anerkendelse

Wonderful Copenhagen arbejder hvert år tæt sammen med Sport Event Denmark, Københavns Kommune, Region Hovedstaden og danske idrætsforbund for at tiltrække sportsbegivenheder til byen. Og det stigende antal vundne værtsskaber er med til at cementere København som en international, anerkendt sportsby – en position, der altså også gør sig bemærket i den nye rangering fra Sportcal.

”Københavns nye rangering er en imponerende placering i forhold til den globale konkurrence. København og Danmark er ikke blot i superligaen af sporteventnationer og sportsbyer, men rykker også op på Sportcals internationale liste i forhold til sidste år. Med Københavns placering som nr. 6 for sportsbyer og Danmarks placering som 15 som sporteventnation kan vi kun sige, at den danske eventmodel sejrer: Værtsby, Sport Event Denmark og forbund arbejder sammen og er et stærkt team,”  siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

Bureauet kunne sidste uge placere Danmark på en flot 15. plads på listen ’Global Sports Nations Index’, hvor Danmark rykkede hele tre pladser op i forhold til året før.

Store sportevents de kommende år

Trods Københavns relative lille størrelse har byen de seneste år formået at tiltrække store, internationale events som EM i håndbold, VM i halvmarathon og VM i badminton bare i år.

I 2015 er København vært for VM Bueskydning foran Christiansborg, og i de kommende år er der endnu større events at se frem til som eksempelvis VM i Ishockey i 2018, VM i herrehåndbold i 2019 og ikke mindst EM i fodbold i 2020, hvor København sammen med 12 andre europæiske byer bliver værtsby for slutrunden i anledningen af UEFA’s 60 års jubilæum.

København er én ud af 20 byer på listen og den eneste skandinaviske by blandt top ti.

Sportcals analyse er baseret på mere end 600 byer, som skal eller har været vært for store, internationale sportsbegivenheder i årene 2009-2012.