Danmark i top 15 på global liste over sporteventnationer

Danmark placerer sig på en imponerende 15. plads og med udsigt til at rykke op på en 10. plads for perioden 2015-2020 på det internationalt anerkendte Sports Nations Index 2014. Målt i forhold til indbyggertal ligger Danmark nr. 2 lige efter Qatar.

Danmark er igen i år rykket frem i superligaen for sporteventnationer med en imponerende  15. plads på Sportcals Global Sports Nations Index 2014, som netop er blevet offentliggjort. Rusland, Canada, Storbritannien, Kina og USA ligger uforandret i top fem. Listen er opgjort for perioden 2009-2020. Målt i forhold til indbyggertal ligger Danmark nummer to efter Qatar.

”Danmark rykker frem i rækkerne og er nu i top 15 over verdens sporteventnationer på Sportcals Global Sports Nations Index og med udsigt til at rykke op i top 10 frem mod 2020. Det er et kæmpe skulderklap til det danske eventarbejde, til de danske forbund, værtsbyer og til os i Sport Event Denmark,” siger en tydeligt tilfreds Lars Lundov, direktør for Sport Event Denmark fra Dubai, hvor han skal holde oplæg og networke for netop Danmark som sporteventnation.

”At Danmark endvidere ligger nummer to efter Qatar målt i forhold til indbyggertal vidner om, at den politiske satsning på sportsevents i Danmark nu bærer frugt. At arbejde med tiltrækning og afvikling af store, internationale sportsevents kræver et stærkt samarbejde mellem værtsby, forbund og Sport Event Denmark. Det er en model, som også udlandet har fået øjnene op for – og det er jo tydeligvis også en model, som flytter os frem på den internationale eventscene. At Danmark ifølge prognoserne har udsigt til en 10. plads for perioden 2015-2020 er bestemt også tilfredsstillende,” fortsætter Lars Lundov og tilføjer:

”Sportscalc Global Sports Nations Index er baseret på VM’er og store multisportsevents. Alle de EM’er og World Cups, vi er værter for i Danmark, er således ikke engang med i statistikken.”

Danmark (nr. 15/ +3), Norge (nr. 17/+2), Sverige (nr.20/+2) er alle rykket frem i tabellen for 2014 og er dermed en fortsættelse af de to sidste års fremgang og stadig vækst. Også Finland er rykket frem i tabellen. Ud af disse fire skandinaviske lande har Danmark haft den mest bemærkelsesværdige fremgang.

Fremgangen er båret af VM i ishockey 2018 og VM i sejlsport for samtlige olympiske klasser – ligeledes i 2018, som Danmark i år har sikret til landet.

Sportcals Global Sports Nations Index dækker over 600 VM’er og store multi-sportsevents indenfor over 90 sportsgrene: 445 events I perioden 2009-2014 og 197 for perioden 2015-2020.