Fra cykel- til VM-badmintonarena

Når Verdensmesterskaberne i badminton (Li-Ning BWF World Badminton Championships) begynder på mandag i Ballerup Super Arena, vil de færreste kunne gætte, at der normalt bliver kørt banecykling her. Arenaen er nemlig blevet transformeret til en hal, der skal kunne huse verdens bedste badmintonspillere.

Det myldrer til Danmark og specielt Ballerup Super Arena i disse dage. Spillere fra Cuba, Kina og Korea valgfarter til København og det samme gør presse, officials og tilskuere fra hele verden. De er kommet for på den ene eller anden måde at deltage i Verdensmesterskaberne i badminton i Ballerup Super Arena. Arenaen bruges normalt til at køre banecykling på, men nu er den forvandlet til en hal, der kan spilles verdensklasse badminton i.

De forventede 25.000 tilskuere vil slet ikke komme til at se cykelbanen, som er dækket til med sort stof. Samtidig er der investeret i lys og storskærme, så publikum kommer til at få en badminton oplevelse udover det sædvanelige.

”Indtil videre tyder alt på, at VM bliver en stor succes. Vi fik udsolgt til finaleweekenden meget hurtigt, og det har været tydeligt, at interessen for den største sportsbegivenhed på dansk jord i 2014 har været stor. Tilskuerantallet lagt sammen med alle de seere, der følger begivenheden fra hele verden gør, at vi har en helt unik mulighed for at promovere ikke kun sporten, men også Danmark og København,” siger Brian Bach Moesgaard, som er eventchef i Badminton Danmark.

Blandt de mange store internationale stjerner som Lee Chong Wei, Saina Nehwal og Lee Yong Dae, deltager også en række danske profiler for eksempel Joachim Fischer, Kamilla Rytter Juhl, Carsten Mogensen og Jan Ø. Jørgensen.

VM arrangeres af Badminton Danmark for det internationale badmintonforbund, BWF, i samarbejde med Sport Event Denmark, Københavns Kommune, Ballerup Kommune, Wonderful Copenhagen og Region Hovedstaden.