Nyt verdensklasseløb i København

For første gang støtter centrale aktører i København op om et helt nyt, årligt tilbagevendende halvmaraton i verdensklasse. Copenhagen Half Marathon afvikles for første gang søndag 20. september 2015 og forventes at opnå IAAFs prestigefyldte Road Race Gold Label som det første halvmaraton i Norden.

Om præcis 11 måneder vil København være centrum for et helt nyt halvmaraton i verdensklassen. Løbet, som er et joint venture mellem Dansk Atletik Forbund og Sparta, bygger videre på successen fra IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton 2014 og det populære Powerade Copenhagen Half Marathon. Med opbakning fra vigtige partnere som Sport Event Denmark samt Københavns og Frederiksberg Kommune er det næste mål at løfte motionsløb i Danmark til det højeste internationale niveau.

Første i Norden med det fornemste internationale kvalitetsstempel

Den klare målsætning er at opnå Det Internationale Atletik Forbunds fornemste blåstempling, IAAF Road Race Gold Label. Med dette kvalitetsstempel, som blot fem andre halvmaratonløb i Europa kan bryste sig af, kommer Copenhagen Half Marathon til at følge den højeste internationale standard for gadeløb. Dette betyder bl.a., at nogle af verdens allerhurtigste eliteløbere kommer til den danske hovedstad for at løbe på en hurtig og helt afspærret rute igennem København og Frederiksberg – ligesom de gjorde til VM Halvmaraton.

Håbet er, at mange tusinde motionsløbere, tusindvis af tilskuere og en lang række samarbejdspartnere vil medvirke til at skabe en årlig løbefest, der fremover vil placere København i toppen af løbeverdenens rangliste over halvmaraton i verden.

”For løbere, tilskuere og ikke mindst for København som by var VM i halvmaraton i marts en kæmpe succes. Det er begivenheder som denne der er med til at gøre København til en af de førende sportsbyer i verden. Derfor er jeg utrolig glad for at København nu har fået et tilbagevendende løb af internationalt format,” siger kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, Carl Christian Ebbesen om Spartas og Dansk Atletik Forbunds projekt om et nyt, stort verdensklasseløb.

”VM i halvmaraton tidligere i år var en sand løbe- og folkefest – og festen fortsætter. Det er verdensklasse, at VM’et skabte fundamentet for et årligt tilbagevendende, internationalt halvmaraton for både motionister og eliteløbere,” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark, som er partner på Copenhagen Half Marathon.

Det bedste af det bedste som fundament til et helt nyt løb

”Vi er superstolte over at vi sammen med Sparta nu kan præsentere vores helt nye løb – præcis som vi fra Dansk Atletik Forbunds side lovede efter VM Halvmaraton. Konkret bruger vi de allerbedste elementer fra en kæmpestor VM-succes og stribevis af gode erfaringer fra Spartas mange store løb som fundament til et helt nyt, tilbagevendende halvmaraton i verdensklassen,” fortæller direktør i Dansk Atletik Forbund, Jakob Larsen.

”Sparta har især i løbet af de seneste år opbygget et solidt udgangspunkt for at afvikle løb i høj klasse. Vi er rigtigt glade for sammen med Dansk Atletik Forbund at kunne tage det næste spring imod et Gold Label-løb,” lyder det fra formand i Sparta Atletik og Motion, Niels Jørgen Holdt.

Startnumre til Copenhagen Half Marathon sælges fra 1. december på cphhalf.dk. Følg nedtællingen til åbning af salget på Facebook.com/cphhalf og vær social med hashtagget #cphhalf.