EM 2020 håndbold for kvinder til Danmark-Norge

Danmark og Norge får fælles værtskab for EM i kvindehåndbold 2020 på EHF kongres.

Lørdag middag blev Dansk Håndbold Forbund og det norske håndboldforbund på det europæiske håndboldforbunds kongres i Dublin tildelt europamesterskaberne i kvindehåndbold i december måned 2020.

De to landes samlede bud var det eneste, kongresdeltagerne skulle tage stilling til i forhold til arrangementet, så på den baggrund var det ventet, at slutrunde-værtsrollen kom i hus, men alligevel var det med både glæde og stolthed, Dansk Håndbold Forbunds formand, Per Bertelsen, kunne notere sig, at endnu et håndboldmesterskab vil finde sted i Danmark.

”At vi sammen med Norge har fået EM i kvindehåndbold 2020 uden modkandidater er et tydeligt billede på, at vi nyder stor respekt og anerkendelse for vores arrangementer hos alle vores europæiske kolleger,” siger en yderst tilfreds formand.

”Vi har ved adskillige lejligheder vist, at vi magter at løfte store slutrunder op på det allerhøjeste niveau til glæde for både deltagere, publikum, medier og den danske befolkning som helhed – og EM 2020 bliver ingen undtagelse. Tværtimod.” siger Per Bertelsen.

”I forbindelse med udarbejdelsen af konceptet bag dette mesterskab skal der lyde en stor tak både til vores norske venner samt til Sport Event Denmark, der helt fra start endnu engang har været en uvurderlig sparringspartner og som både i planlægningsfasen og eksekveringen af dette event er et aktiv, vi i DHF ikke kan sætte stor nok pris på.”

Og hos netop Sport Event Denmark glæder direktør Lars Lundov sig også over at kunne føje endnu et mesterskab til den lange række af store sportsbegivenheder på dansk grund.

”Med EM i håndbold for kvinder i 2020 kan den lange række af håndboldmesterskaber på hjemmebane fortsætte. Danskerne er vilde med håndbold, hvilket effektanalysen fra mændenes EM tidligere i år også viser. Danskerne glæder sig til mere håndbold i Danmark og de udenlandske tilrejsende siger ligeledes i effektanalysen, at de gerne vil komme tilbage til Danmark for at se mere håndbold,” siger Lars Lundov.

”I 2015 er der VM for kvinder og i 2019 et VM 2019 for mænd. Derfor giver det god mening, at Danmark også påtager sig værtsrollen i 2020 sammen med Norge.”

Det er ikke første gang, DHF og det norske håndboldforbund går sammen om at arrangere EM for kvinder.

I 2010 deltes de to lande om de fire indledende grupper samt mellemrunderne, hvorefter semifinaler og finalekampe blev spillet i Herning – med nordmændene som guldvindere. Denne gang er det omvendt.

Danmark og Norge kommer til at huse hver to indledende grupper samt en mellemrunde, mens de afgørende kampe kommer til at stå i norske Trondheim.