VM i badminton – nytænkende med mod på mere

Der går ikke 15 år igen, før et VM i badminton skal afholdes i Danmark, hvis det står til arrangørerne af det netop afviklede VM i Ballerup Super Arena. Et imponerende og nytænkende event-set-up og store roser fra både spillere, officials og det internationale forbund står tilbage efter en uge i badmintons tegn.

1983, 1991, 1999 og nu igen i år: VM i badminton og står det til arrangørerne af mesterskabet skal der også i fremtiden afvikles verdensmesterskaber i badminton i Danmark – og der behøver ikke gå 15 år igen, før det sker.

CITATER:

Poul-Erik Høyer, præsident, BWF:

“VM har på det fornemmeste vist det allerbedste af badminton frem for hele verden og endnu en gang demonstreret hvilken skøn blanding af underholdning og spænding, som vores sport kan byde på.

Det har i sandhed være en turnering med masser af overraskelser helt frem til finalerne på sidste dagen. Ny stjerner er kommet frem – mens etablerede stjerner har vist deres styrke endnu en gang.

Ballerup Super Arena har været suveræn til badminton, og tilskuerne har skabt en fantastisk atmosfære specielt hen over weekenden i en udsolgt hal. Vi ønsker at komplimentere vores værter, Badminton Danmark, Sport Event Denmark – alle sponsorerne og det fremragende hold af frivillige, den varme gæstfrihed og den måde de har budt badmintonfamilien velkommen til København. Det har været en verdensklasse promovering for vores sport. Tak til alle, som har bidraget til at gøre dette VM til en kæmpe succes.

Charlotte Malmroes, direktør, Badminton Danmark:

“Jeg er utrolig stolt over dette flotte arrangement som vores organisation og samarbejdspartnere har udført glimrende. Vi har sat nye standarder for hvordan man kan afholde et mesterskab, og vi har skabt et spektakulært show for både tilskuere og seere verden over. Samtidig har vi endnu engang set utallige engagerede frivillige, som har løftet i flok. Uden dem ville denne store event aldrig have kunnet lade sige gøre,” siger Charlotte Malmroes, direktør, Badminton Danmark.

Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark:

”Flot med tre danske bronzemedaljer, men lidt ærgerligt, at vi ikke fik nogen danskere i finalen. Når det er sagt, så har det på alle måder været et fantastisk VM, hvor Danmark endnu en gang har vist vejen og sat nye standarder for, hvordan et mesterskab kan præsentere spillere og sport i hallen og i medierne. Jeg tør godt sige, at vi gerne vil lægge billet ind på et VM omkring år 2021 og i den kommende Royal Arena i København,” siger Lars Lundov, som er direktør i Sport Event Denmark. Organisationen er partner på VM i badminton og har været med fra budproces og frem til og med afviklingen af mesterskabet.

Frank Jensen, overborgmester, København:

”Det har været en stor personlig oplevelse at komme helt tæt på VM i badminton. Det bestyrker mig i, at vi i København også fortsat skal satse på store, internationale sportsevents. De giver københavnerne 1. parket til verdensklassesport, de danske udøvere en uforglemmelig hjemmebane og brander byen internationalt på fornemmeste vis,” siger Frank Jensen, overborgmester i København.

Jesper Würtzen, borgmester, Ballerup:

”Ballerup Super Arena har dannet rammen om mange store, internationale sportsevents og med dette seneste VM i badminton har vi endnu en gang vist, at Ballerup både kan og vil invitere borgere, danskere og den internationale sportsverden indenfor til store oplevelser i flot indpakning,” siger Jesper Würtzen, borgmester, Ballerup.

FACTS:

Verdensmestre:

Mænd, single: Chen Long, CHN

Kvinder, single: Carolina Marin, ESP

Mænd, double: Ko Sung Hyun og Shin Baek Choel

Kvinder, double: Tian Qing og Zhao Yunlei

Mixed double: Zhang Nan og Zhao Yunlei

Danske medaljer:

Viktor Axelsen, bronze

Mathias Boe og Carsten Mogensen, bronze

Joachim Fischer og Christinna Pedersen, bronze

40.719 tilskuere hvoraf 29,2 % fra udlandet

585 Frivillige

150 akkrediterede journalister og fotografer