Dansk kandidat til international toppost i ridning

Dansk Ride Forbunds formand, Ulf Helgstrand, er officiel kandidat til posten som formand for det internationale rideforbund, FEI. På FEIs generalforsamling i Aserbajdsjan den 14. december skal den internationale ridesport have ny formand, og det kan meget vel blive Ulf Helgstrand.

Helgstrand klar til nye udfordringer

Efter flere opfordringer fra den internationale ridesport har Ulf Helgstrand besluttet at stille op til formandsposten i FEI.

”Der har selvfølgelig været mange overvejelser bag denne beslutning. Men med den opbakning jeg har oplevet fra baglandet i den internationale ridesport, og de visioner jeg har for sporten, har jeg besluttet at stille mig til rådighed, hvis de nationale forbund vil betro mig posten”, siger Ulf Helgstrand.

FEIs nye formand vil afløse HKH Prinsesse Haya af Jordan, der har siddet 8 år på posten. Det er de nationale rideforbund, der stemmer om kandidater til formandsposten, og valget finder sted ved FEIs generalforsamling i Aserbajdsjan den 14. december. Der er frist for at stille op til posten den 1. september.

Om Ulf Helgstrand

Formand for Dansk Ride Forbund siden 2003

Bestyrelsesmedlem og næstformand i Dansk Varmblod 1993 – 2003

Bestyrelsesmedlem af FEIs gruppe II (Nordeuropa) siden 2007

Medstifter af og vicepræsident i det Europæiske Rideforbund (EEF) siden stiftelsen i 2010

63 år

Privat er han gift med Ewa, har tre sønner og bor i Dragør

Civilt er Helgstrand overlæge på Rigshospitalet og professor i karkirurgi ved Københavns Universitet