VM kørestolsrugby starter med et brag

Mandag tordner de første kørestole sammen i Sparekassen Fyn Arena, der de følgende seks dage er rammen om VM i kørestolsrugby. Åbningsdagen byder på masser af action og underholdning, royalt besøg og et dansk landshold i storform.

Det danske landshold i kørestolsrugby har aldrig været bedre, og det skal gå ud over Belgien, som danskerne møder i åbningskampen ved VM i Odense. Men allerede to og en halv time inden tip-off kl. 16.30 åbner dørene i Sparekassen Fyn Arena til en festlig åbningsceremoni, der blandt andet byder på opvisningskamp i kørestolsrugby med kendisser og lokale spillere, parkour show og musikunderholdning. Blandt publikum er H.K.H. Prinsesse Benedikte, der er protektor for Dansk Handicap Idræts-Forbund, samt repræsentanter fra syv af de 12 deltagende landes ambassader i Danmark.

– VM kommer til at starte med et brag. Åbningsdagen slår tonen an for hele ugen, og vi vil forsøge at skabe en uforglemmelig oplevelse for både publikum og spillere i Sparekassen Fyn Arena, siger Mette Holstein Arnesen, der er eventchef.

Modediktator og minister i kørestol

Et af åbningsdagens underholdende indslag er opvisningskampen mellem en række kendte danskere med tilknytning til Fyn og Odense samt spillere fra den lokale klub Valhalla Warriors. Med på kendisholdet er blandt andre minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S), Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V), sangerinden Julie Berthelsen og modediktator Jim Lyngvild, der for første gang skal prøve kræfter med en af de hårdeste discipliner inden for handicapidrætten.

– Det bliver rigtig sjovt og åndssvagt underholdende. Jeg glæder mig sindssygt meget. Samtidig er det en ære for mig at få lov til at støtte op om handicapidrætten, og det bliver spændende at møde atleterne og se Danmark spille, siger Jim Lyngvild.

Danmark er favoritter

Efter åbningsceremonien ruller det danske landshold på banen til kampen mod Belgien. Den kamp skal helst kaste en dansk sejr af sig, hvis Danmark skal gøre sig forhåbninger om en seminfinaleplads ved VM. Spillende landstræner Thor Johansson forventer da også, at de danske spillere slår til mod belgierne.

– Det bliver bestemt ikke en let kamp, men hvis vi spiller op til vores bedste, er vi lige nu et niveau over Belgien. Vi ved, at vi er fysisk parate til VM, men åbningskampen bliver den store mentale test for holdet, lyder det fra Thor Johansson, hvis tropper senest har besejret Sveriges europamestre i tre træningskampe.

Billetter til åbningen af VM i kørestolsrugby købes i indgangen til Sparekassen Fyn Arena og kan reserveres på VM-hjemmesiden 2014wrwc.dhif.dk under ’Tickets’.

Kanal Sport sender åbningskampen live fra kl. 16.30 både på tv og web.

Program – mandag den 4. august

Kl. 14.00 Fotoudstilling og Active Area åbner i Sparekassen Fyn Arena

Kl. 15.00 Opvisningskamp mellem kendisser og spillere fra Valhalla Warriors

Kl. 15.30 Parkour, STOMP og nationalmelodier

Kl. 16.00 H.K.H. Prinsesse Benedikte ankommer

Kl. 16.30 Danmark – Belgien

Kl. 18.30 Frankrig – New Zealand

Om VM i kørestolsrugby

Verdensmesterskabet i kørestolsrugby er en af de største handicapidrætsevents nogensinde på dansk grund og afvikles i Sparekassen Arena Fyn fra 4.-10. august. 12 hold deltager: Danmark, Australien, Belgien, Canada, Finland, Frankrig, Japan, New Zealand, Tyskland, Storbritannien, Sverige og USA. I alt spilles 42 kampe, inden vinderen kåres søndag den 10. august. Foruden guldet kan vinderholdet glæde sig over at have sikret deltagelsen ved de Paralympiske Lege i Rio 2016.

VM afvikles hvert fjerde år, og det er kun anden gang, at Danmark er med i det fornemme selskab. Første gang var i 2006, hvor det danske landshold sluttede sidst. Inden EM-sølvet i 2013 havde Danmark aldrig vundet en medalje ved et internationalt mesterskab i kørestolsrugby.

Det er Dansk Handicap Idræts-Forbund som sammen med Sport Event Denmark og Udvikling Fyn er værter for VM.

Sparekassen Fyn Arena bliver under VM desuden rammen om flere udstillinger og aktiviteter, herunder fotoudstillingen ’8 towards 12’, der giver besøgende et sjovt og interessant indblik i handicapidrætten.

Læs mere

Den officielle VM-hjemmeside: http://2014wrwc.dhif.dk/

VM på Facebook: www.facebook.com/2014wrwc