Værtsbyer fundet til kvindernes EM i håndbold 2015

Der bliver tale om en smuk geografisk spredning, når VM i kvindehåndbold i perioden fra den 5. til den 20. december 2015 for første gang afvikles med Dansk Håndbold Forbund som arrangør i samarbejde med Sport Event Denmark.

Arena Nord i Frederikshavn og den endnu ikke opførte Arena i Næstved kommer til at huse hver sin indledende gruppe og skal desuden lægge gulv til hver en 1/8 finale, mens Tre-For Arena i Kolding også skaber rammen om en indledende gruppe er med helt frem til og med to kvartfinaler.

Jyske Bank Boxen i Herning skal udover Danmarks indledende kampe også være vært for 1/8 finaler, to kvartfinaler, semifinaler og finalestævne, samt sammen med Tre-For Arena være stedet, hvor kampene om den såkaldte President’s Cup finder sted.

”I Dansk Håndbold Forbund er vi ekstraordinært glade for, at vi ved VM 2015 får mulighed for at bringe dette enestående arrangement ud til håndboldbegejstrede byer, vi aldrig har spillet i før, samtidig med at vi kan fortsætte det enestående samarbejde, vi i forvejen har med kommuner og spillesteder, vi har tradition for at afvikle store arrangementer med,” siger Per Bertelsen, der ikke alene er formand for Dansk Håndbold Forbund, mens som også står i spidsen for den organisationskomité, som skal samle trådene op til og under den 22. slutrunde om verdensmesterskabet i kvindehåndbold.

”Både arrangementsmæssigt og sportsligt sigter vi i DHF lige så højt, som vi gjorde det ved januar måneds EM i herrehåndbold, og med den begejstring, repræsentanter for det Internationale Håndbold Forbund, IHF, lagde for dagen under vores netop overståede inspektionstur til de fire spillebyer, har vi sikret os, at rammerne for mesterskaberne er de bedst tænkelige. Nu skal vi sammen med værtsbyerne og spillestederne gøre vores ypperste for at disse rammer bliver fyldt optimalt ud,” siger Per Bertelsen videre.