Danmark vært for EM i squash 2015

29. april-2. maj 2015 rykker Europas bedste squash-spillere til Herning, som netop er blevet udpeget som værtsby til stor glæde for både forbund, Sport Event Denmark og byens borgmester.

Næste forår bliver der rig mulighed for på dansk grund at opleve den idrætsgren, som amerikanske ”Forbes Magazine” ved flere lejligheder har kaldt for verdens sundeste.

European Squash Federation har tildelt Herning værtsskabet for EM i squash for hold 2015 i dagene 29. april-2.maj 2015. Og det vækker selvfølgelig stor glæde hos arrangørerne, Dansk Squash Forbund, Herning Kommune og Sport Event Denmark.

– EM er det største inden for vores sport. Vi er ikke så mange, der dyrker sporten i Danmark. Men at få Europas stjernespillere hertil vil alt andet lige kaste lys på muligheden. Forhåbentlig får flere dermed også lyst til at prøve ketchersporten, som på mange måder giver udøveren præcis de udfordringer, den moderne dansker sætte pris på: Høj puls, sved på panden og styrkelse af det fysiske velvære, siger formand for Dansk Squash Forbund, Tom Kjærbye Larsen.

– Jeg glæder mig først og fremmest over, at vi som by endnu en gang bliver betroet opgaven som vært for et internationalt mesterskab og for alle de sportslige oplevelser, der følger med for både vores egne borgere og for de gæster, der kommer til byen. Og så synes jeg, det er spændende, at vi denne gang sætter Sportscenter Herning i spil som venue, og dermed får lov at vise, at Herning dækker bredere end MCH og Jyske Bank BOXEN hvad faciliteter angår, siger Hernings borgmester, Lars Krarup.

Også hos Sport Event Denmark, hvis opgave det er at hjælpe med at tiltrække internationale sportsbegivenheder til hele Danmark, er der forventningsglæde over europamesterskaberne.

– Med EM i squash skal vi endnu en gang afholde en international sportsevent i Herning. Sammen med Herning Kommune vil vi sikre, at alle de erfaringer, vi tidligere har høstet med events som EM i Svømning, EM i ridning og senest EM i herrehåndbold vil komme Dansk Squash Forbund og EM næste år til gode, siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

Danmark hører i dag til blandt Europas bedste squash-nationer med et kvindelandshold, der i år placerede sig på en sjetteplads ved EM, mens herrerne endte på syvendepladsen. Vor bedste kvindespiller, Line Hansen, ligger nummer 25 på verdensranglisten og har for nylig vundet sølvmedalje i de individuelle europamesterskaber. Hos herrerne ligger Kristian Frost – der startede sin squashkarriere i Hammerum ved Herning – på en 58. plads på verdensranglisten.

Kontakt

Formand for Dansk Squash Forbund Tom Kjærbye Larsen, 28 98 43 00

Borgmester Lars Krarup, Herning Kommune, 20 67 41 03

Direktør i Sport Event Denmark Lars Lundov, 40 31 48 55

Fakta

EM i Squash for hold samler både Europas bedste kvindelige og mandlige spillere i Sportscenter Herning 29. april – 2. maj 2015.

Det afvikles i samarbejde mellem Dansk Squash Forbund, Herning Squashklub, Herning Kommune og Sport Event Denmark.

Herning Squashklub har tidligere været vært for DM flere gange, og skal også arrangere DM 2015 få uger før det går løs til EM.

Der forventes knap 200 spillere fra 20 nationer – og derudover trænere, ledere og fans.

Herning har gennem de seneste 7-8 år markeret sig som en stærk værtsby for en lang række internationale mesterskaber i samarbejde med de respektive idrætsforbund og Sport Event Denmark. Tidligere er blandt andet EM i herrehåndbold og svømning afviklet i byen. I løbet af 2015 vil Herning ud over EM i Squash også være vært for VM for Islænderheste i august og VM i kvindehåndbold i december. Og længere ude i horisonten er der blandt andet VM i Ishockey i 2018.

Der er 7000 registrerede medlemmer af squash-klubber rundt i Danmark, men det skønnes, at lige så mange er aktive spillere i landets motionscentre.