Rekordstort EM i BMX i Roskilde

Når EM i BMX om to uger skydes i gang i Roskilde, så bliver det med knap 1.500 danske og udenlandske kørere. Dét, kombineret med flere tusinde tilskuere, gør Europamesterskabet i Roskilde til et af byens største idrætsarrangementer.

På forhånd var der kalkuleret med et deltagerantal ca. 1.100 til BMX EM i Roskilde, men da den endelige liste fra den internationale BMX-organisation, UEC, kom i weekenden, viste det samlede kørerantal 1.440. Det var en glad Roskilde BMX-formand, som modtog nyheden.

– Det er meget positivt, at så mange kørere fra både Danmark og resten af Europa kommer til Roskilde i dagene fra den 10-13. juli. Vi har arbejdet på det her i en del år, og synes selv at banen, de mange frivillige, kommunikationsplatformen og alle de andre vigtige forhold er på plads, så nu glæder vi os bare til at byde alle velkommen, fortæller formand, Niels Østergaard.

Kræver et stort event-set-up

Med knap 1.500 kørere er Europamesterskabet i BMX en af Roskilde bys største sportsbegivenheder. Lars Lundov, direktør i Sport Event Danmark, der er partner på mesterskabet, er også utrolig tilfreds med det store antal deltagere.

-Med 1.500 tilmeldte kørere fra hele Europa overgår EM i BMX i Roskilde alle forventninger i forhold til antal deltagere. Det kræver et engageret event-set-up med mange frivillige i sving under hele eventen. Vi glæder os til, at Danmarks Motor Union sammen med klubben i Roskilde og Roskilde Kommune skal være værter for EM’et, siger Lars Lundov, som er direktør i Sport Event Denmark.

Den dobbelte olympiske guldvinder er med

Tilbage er nu blot at vente på at byde alle velkomne til Roskilde. Tilskuertribunerne, presserummene, frivilligområderne, nationalmelodierne og banen, der netop har fået ny 8-meter olympisk rampe, er klar. Det samme er formand, Niels Østergaard.

-Jeg glæder mig helt utroligt til at byde alle velkommen. Både de mange frivillige, tilskuerne og selvfølgelig alle kørerne. Jeg tror, vi får noget rigtig spændende race at se, hvor vi både har en række danskere med, som helt sikkert vil blande sig i toppen, men også de allerstørste internationale navne, som den dobbelte olympiske vinder Māris Štrombergs og guldvinderen fra VM 2011 i København, Joris Daudet.

Europamesterskabet afholdes i Roskilde BMX i dagene fra den 11-13. juli.

Du kan via Facebook, Twitter og Instagram følge EM i BMX:

Facebook: https://www.facebook.com/BmxEuroFinals2014

Instagram: bmxeurofinals2014

Twitter: @BMXeurofinals