Aarhus klar til J-VM i 49er og 49er FX

Årets udgave af 49er og 49er FX J-VM (under 24 år) nærmer sig med hastige skridt.

Aarhus, der internationalt nyder anerkendelse som ”epicentret” for 49er kapsejlads, står klar til at tage imod æresgæsterne, nemlig de unge elitesejlere, som er rejst til Aarhus for at deltage i én af de mest prestigefyldte kapsejladser inden for denne bådklasse.

Der er travlhed både på land og vand i den gamle lystbådehavn, hvor Aarhus Sejlklub og Sejlklubben Bugten har til huse. I samarbejde med Sailing Aarhus, Aarhus Kommune og Sport Event Denmark, agerer de to klubber nemlig værter og medarrangører for 2014 SEIKO 49er og 49er FX Junior World Championship, som afholdes på Aarhusbugten fra d. 27. juni – 1. juli.

Klubberne har god erfaring med afvikling af international kapsejlads og med 49er sejlads i særdeleshed, idet adskillige stævner har gæstet Aarhusbugten de seneste år med stor succes.

Der forventes sejlere fra ikke mindre end 19 lande og blandt deltagerlisten, finder vi også de to aarhusianske guldpiger fra sidste års EM i 49er FX, Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen, som nu får chancen for at føje endnu en titel til deres CV på selvsamme hjemmebane som også var kulisse for sidste års triumf. Også på 49er siden stiller Danmark op med stærkt mandskab i form af de to stjerneskud brødrene Mads Emil og Christian Peter Lübeck (fra København) som har en perlerække af flotte resultater bag sig. Der forventes dog ikke givet ved dørene i årets udgave af 49er og 49er FX Ungdoms VM, eftersom det stærke felt forventes at give de danske talenter kamp til stregen.

”Vi vandt jo retten til at afvikle ISAF VM i 2018 (VM for alle 10 olympiske klasser) i maj måned i år, og allerede nu mærker vi en stor interesse for at komme til Aarhus og sejle,” siger Thomas Capitani, direktør for Sailing Aarhus. ”Det ser vi ikke kun ved det relativt store antal deltagere ved Junior VM i år, men blandt andet også ved, at flere internationale sejlere fra blandt Argentina, Spanien, Polen, Australien m.fl. vælger at komme til Aarhus op til flere uger inden VM for at træne og bruge byen som base for deltagelse i andre nordeuropæiske kapsejladser. Det vil vi helt klart mærke endnu mere til i de kommende år op til VM i 2018.”

Startskuddet for 2014 SEIKO 49er og 49er FX Junior World Championship går lørdag kl. 12.00 ud for bredden ved Aarhus Lystbådehavn og er åben for tilskuere og publikum.

Fakta boks:

2014 SEIKO 49er og 49er FX afholdes i perioden 27. juni – 1. juli og arrangeres af Sejlklubben Bugten, Aarhus Sejlklub i samarbejde med Sailing Aarhus, Aarhus Kommune og Sport Event Denmark.