Amatør-VM i cykling 2015 til Danmark

Den internationale cykle union – UCI – har i dag tildelt Danmark verdensmesterskaberne i landevejscykling for amatører i 2015. Mesterskaberne skal afvikles d. 3. – 6. september 2015 med linieløb i Aalborg og enkeltstart i Hobro.

Den internationale cykle union (UCI) har på sit bestyrelsesmøde torsdag d. 12. juni 2014 besluttet at tildele Danmark og Danmarks Cykle Union værtsskabet for amatørernes verdensmesterskaber i landevejscykling i 2015.

Danmark tildeles bl.a. værtsskabet på baggrund af et stærkt bud med et sammenhængende 4 dages arrangement i Aalborg og Hobro, samt på baggrund af de gode erfaringer UCI har med Danmarks Cykle Unions internationale arrangementer. Danmarks Cykle Union afviklede verdensmestermesterskaber på bane i 2010 og verdensmesterskaber på landevej i 2011.

”For Danmark som cykelnation er det vigtigt, at vi med jævne mellemrum kan tiltrække og afvikle store elite- og breddeevents. Disse events understøtter det arbejde der foregår på alle niveauer i dansk cykling, og vi er stolte over, at UCI igen har valgt at placere et verdensmesterskab i Danmark. Vi har en stærk foreningskultur med dygtige cykelklubber, der bistår i afviklingen af vores arrangementer, og vi har en fantastisk opbakning fra både kommuner, regioner og Sport Event Denmark til disse arrangementer. Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med både Aalborg Kommune og Mariagerfjord kommune, der lige fra start har været med på idéen” udtaler David Gullberg direktør i Danmarks Cykle Union.

Næste års amatør verdensmesterskaber vil blive afviklet torsdag d. 3. september 2015 med en 19,2 km. enkeltstart med start og mål midt i Hobro. Søndag d. 6. september 2015 afvikles et 160,7 km. langt linieløb med start og mål i det centrale Aalborg. Fredag d. 4. september vil der endvidere blive afholdt et holdløb for landshold over ca. 40 km.

”Danmark har en lang og stærk tradition for cykelevents. Sport Event Denmark har været inde over både de helt store eliteevents som VM i landevejscykling i 2011 og breddeevents som Copenhagen Gran Fondo i år sammen med DCU. Breddeevents giver danskerne muligheden for selv at deltage. Det så vi eksempelvis med det netop afviklede VM i halvmaraton, hvor også motionisterne blev en vital del af festen. Derfor er det glædeligt, at Danmark nu også skal være vært for amatør-VM for cykelryttere næste år,” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

Amatør verdensmesterskaberne er finalen for UCI’s World Cycling Tour (UWCT) løbsserie med 15 afdelinger over hele verden. Det netop afviklede Copenhagen Gran Fondo er en del af løbsserien, og det vil i næste års udgave af Copenhagen Gran Fondo 2015, være muligt at kvalificere sig til verdensmesterskaberne i Aalborg og Hobro senere på året.

”Aalborg er en cykelby, hvor det skal være nemt og attraktivt at være cyklist. Og er der noget, som kan få folk til at hoppe på cyklen, så er det, når de bliver inspireret af andre. Derfor glæder det mig meget, at Aalborg skal være vært for amatør-VM i 2015. Aalborg har efterhånden været vært for mange professionelle løb såvel som nogle af Danmarks største motionscykelløb, blandt andet Aalborg MTB Marathon.  Vi glæder os til endnu engang at samarbejde med Danmarks Cykle Union og lokale kræfter omkring denne verdensomspændende event, hvor vi virkelig kan få markeret ikke bare Aalborg, men hele Nordjylland som en fantastisk cykel-landsdel” siger Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune.

Den internationale cykle union (UCI) forventer ca. 2.500 deltagere til næste års arrangement, heraf vil 90 % af deltagerne komme fra udlandet. Det forventes at op mod 6.000 personer rejser til Danmark i forbindelse med arrangementet.

“Vi er enormt stolte af at blive tildelt værtsskabet af så stort et arrangement og vi vil gøre alt hvad vi kan for at give de mange deltagere fra store dele af verden en god oplevelse i Mariagerfjord kommune. Samtidig glæder vi os til endnu en gang at samarbejde med Danmarks Cykle Union om en stor event, og vi ser ligeledes meget frem til at samarbejde med vores kolleger i Aalborg kommune, så vi i fællesskab kan profilere Nordjylland. Vi har nu et superliga hold, vi har Tom Kristensen og nu skal amatør VM i cykelløb afgøres her. Vores borgere kan være stolte af at bo i Mariagerfjord kommune” siger Mogens Jespersen, borgmester i Mariagerfjord Kommune.

Arrangementet vil blive afviklet i tæt samarbejde mellem Aalborg Cykle Ring, Hobro Cykleklub og Danmarks Cykle Union.

For yderligere oplysninger

David Gullberg på tlf. 21 24 40 31, direktør i Danmarks Cykle Union.

Niels Sørensen på tlf. 40 78 12 96, formand i Danmarks Cykle Union.

Henrik Jess Jensen på tlf. 25 20 23 70, næstformand i Danmarks Cykle Union og formand i Aalborg Cykle Ring.

Det vil være de 25 procent bedste i hver aldersgruppe ved hvert UCI World Cycling Tour,som Copenhagen Gran Fondo, der kvalificerer sig til amatør-VM. Årets Amatør-VM skal afvikles i Ljubiana, Slovenien i slutningen af august.