Eliten samles i Roskilde til EM i BMX

Om to måneder afholdes Europamesterskabet i BMX i Roskilde. Det bliver et kæmpe arrangement for både klub og by. Formand i Roskilde BMX-klub, Niels Østergaard, ser frem til et EM med et højt sportsligt niveau, hvor han også tror på, at flere danskere kan blande sig i toppen.

Når Roskilde BMX-klub i dagene fra den 11.-13. juli afholder Europamesterskabet i BMX, så er det med en helt ny 8-meter olympisk startgate, den europæiske topelite samlet samt med en ny turneringsform, der giver publikum mulighed for at se den europæiske BMX-elite køre flere gange.

Formand i Roskilde BMX-klub, Niels Østergaard, har gennem de seneste to år arbejdet på først at få EM-finalen til Sjælland og derefter på at forberede finalen bedst muligt. Og han glæder sig til tre dage med BMX på europæisk topniveau.

– Der er ingen tvivl om, at vi får BMX på et ekstremt højt niveau – specielt fordi der er lavet om på den form, som EM normalt afholdes på. Vi får lov til at se eliten køre to gange. Første gang fredag den 11. juli om aftenen, hvor de kører 11 og sidste finalerunde af European League. Og anden gang søndag aften, hvor vi kan glæde os til at se den absolutte topelite kæmpe om mesterskabstitlen; The European Championships, fortæller Niels Østergaard, som, på trods af at hele den europæiske elite er samlet i Roskilde, også har stor tiltro til de danske kørere.

– Jeg er ikke det mindste i tvivl om, at vi får en del danskere i finalerne. Vi har mange kørere, som klarer sig rigtig godt internationalt. I Roskilde BMX-klub vil der også være en lille håndfuld, som vil kunne komme i nærheden af kvart- og semifinaler, og vi forventer da også, at der er par kørere, som kan gå hele vejen til finalen – og så kan alt ske, siger Roskilde-formanden og mener, at især hjemmebanefordelen med en masse tilskuere kan være udslagsgivende for mange danske finalepladser.

Mange frivillige er nødvendigt

Roskilde BMX-klub regner med, at op mod 1.200 kørere vil deltage i dagene midt i juli. Derfor har og er Roskilde BMX også utrolig afhængige af de mange frivillige, som hjælper til. Der mangler stadig frivillige hænder, så fokus er derfor i høj grad lagt på at finde frivillige, der kan hjælpe til under eventen.

– Uden de frivillige kræfter i klubben, ville det være tæt på umuligt. Så lige et kæmpe stort klap på skulderen til alle dem, som allerede nu har givet en stor hånd. Men vi er trods alt ikke i mål endnu, og vi har brug for mange frivillige under selve EM. Så hvis man sidder derude og har lyst til at hjælpe, så kan man oprette sig som frivillig på www.bmxeurofinals2014.nemvagt.dk, hvorefter man vil bliver kontaktet af den områdeansvarlige for det område, man vælger, fortæller Niels Østergaard og fremhæver også de samarbejdspartnere, som har hjulpet til med at gøre det muligt at afholde EM.

– Der er ingen tvivl om, at Sport Event Denmark, Roskilde Kommune og Visit Roskilde har været en stor hjælp, og det takker vi selvfølgelig meget for, slutter Niels Østergaard.

Europamesterskabet i Roskilde afholdes i dagene fra den 11. juli til den 13. juli. Der køres i alle klasser, så der vil hele tiden være aktivitet på banen. Eliten kører finale i European League fredag aften kl. 20 og finale i European Championship søndag aften kl. 18.

Du kan læse mere på hjemmesiden: http://eurofinals2014.roskildebmx.dk/

Eller på Facebook: https://www.facebook.com/BmxEuroFinals2014?ref=hl