Badmintonlegender markedsfører Danmark

Med afsæt i det kommende VM i badminton, som finder sted i Ballerup Super Arena den 25.-31. august, er danske sports- og turismeorganisationer gået sammen i en fælles markedsføringsindsat, der skal sætte fokus på eventen og Danmark som turistmål. Danske badmintonlegender som både Peter Gade og Poul Erik Høyer er med til at kaste glans over indsatsen.

”Det er en unik mulighed for os at have VM i badminton som krog for en markedsføringsindsats over for nogle af vores turistmarkeder, hvor badminton er rigtig stort som fx Kina og Indien”, siger Flemming Bruhn, direktør i VisitDenmark og fortsætter: ”Når vi kommer ud på markederne, giver det enorm attention, at de store stjerner som Peter Gade og Poul Erik Høyer er med, og på den måde med til at skabe opmærksomhed om Danmark som rejsemål. Vi kan ikke garantere, at indsatsen sælger billetter til VM i august, men det er klart med til at historier om og interessen for Danmark kommer længere ud og dermed giver brandingværdi.”

Billetsalget boomer

”Vi har oplevet en overvældende interesse for VM” siger direktør i Badminton Danmark, Charlotte Malmroes. ”Vi kunne melde udsolgt til finalerne hele 7 måneder før VM, hvilket er første gang. Desuden har den ekstra markedsføringsindsats bevirket af flere virksomheder har fået øjnene op for badmintonsporten og VM’et, der bl.a. bliver brugt som mødeplatform for en række virksomheder.”

2+2=5

”Når vi samarbejder på tværs af organisationer og involverer store sportsstjerner, oplever vi, at vi når længere ud med markedsføringen og dermed når nye målgrupper i forhold til både tilskuere og virksomheder”, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

VM i badminton 2014 arrangeres af Badminton Danmark for det internationale badmintonforbund, BWF, i samarbejde med Sport Event Denmark med støtte fra Københavns Kommune, Ballerup Kommune, Wonderful Copenhagen og Region Hovedstaden.

Bag markedsføringsindsatsen står VisitDenmark, Sport Event Denmark, Badminton Danmark og Wonderful Copenhagen med støtte fra Erhvervs- og Vækstministeriet via Sportskonsortiet og Global Connected.

Yderligere information

  • Om VM 2014: www.denmark2014.com, billetter: www.billetnet.dk
  • Charlotte Malmroes, Chief Executive in Badminton Denmark, 29 28 44 50
  • Flemming Bruhn, Director in VisitDenmark, 40 41 85 15
  • Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark, 40 31 48 55