Ny stor sportsevent til Christiansborg Slotsplads

Knap er den sidste løber fra det succesfulde VM i halvmaraton kommet i mål, før det kan offentliggøres, at endnu en stor sportevent skal afvikles i hjertet af København på Christiansborg Slotsplads. Verdens bedste bueskytter, med den forsvarende verdensmester og årets sportsnavn 2013, Maja Jager, skyder om VM-medaljerne i 2015 med Christiansborg som smuk kulisse.

Formand for Bueskydning Danmark, Rolf Lind udtaler; ”Da vi i 2009 afviklede World Cup finalen i Nyhavn, høstede vi stor international ros og satte nye standarder for, hvordan man kan afvikle en international bueskydningsevent. Med valget af Christiansborg Slotsplads til VM-finalerne i sommeren 2015 håber vi at kunne skabe et ligeså ikonisk event-setup. Vi har et mål med VM om at vise det bedste fra vores sport til hele verden. Det vil vi gerne kombinere med at vise det bedste af Danmark og København til hele verden, ved at placere finalerne i hjertet af København”.

Danmarks forsvarende verdensmester Maja Jager ser frem til at skyde på hjemmebane: ”Jeg glæder mig over at skulle forsvare min VM-titel på hjemmebane. København bliver en fantastisk værtsby, som jeg glæder mig over, at mine internationale kollegaer kommer til at opleve. Jeg er sikker på at Christiansborg kommer til at udgøre et flot sceneri til finalerne.”

”Christiansborg Slotsplads har dannet arena for flere store sportsevents i de senere år. Således har de tilbagevendende events som KMD Ironman Copenhagen og Christiansborg Rundt i svømning skabt folkefest og stor opmærksomhed omkring sporten på Christiansborg Slotsplads, ligesom Christiansborg Slotsplads ved det nyligt afviklede VM i halvmaraton var epicentrum for en gigantisk løbefest. Der kommer helt naturligt yderligere fokus på en event, når den placeres centralt i byen i smukke omgivelser” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

VM i København bliver, udover at der skal kæmpes om VM-medaljer, også første mulighed for at kvalificere sig til OL i Rio.