Nyt internationalt løb på vej til København

Dansk Atletik Forbund, DAF, har endnu ikke fået armene ned efter lørdagens VM-løbefest i København. På ønskelisten står et VM i halvmaraton 2018. Og DAF arbejder allerede nu på at etablere et fast, tilbagevendende, internationalt løb i den allerøverste IAAF-liga fra 2015.

Målet er et Gold Label-løb, der lever op til det internationale atletikforbunds kvalitetskrav som bl.a. New York Marathon, Boston Marathon, London Marathon og Lissabon Halvmaraton, ønsket er VM-ruten gennem København og Frederiksberg, som i lørdags demonstrerede sin internationale kvalitet.

Det nye løb er fortsat i en helt spæd udviklingsfase, men Dansk Atletik Forbund er i fuldt sving med at bygge videre på weekendens megasucces, hvor stor ros er væltet ind fra bl.a. motionsløbere, eliteløbere, frivillige og den øverste IAAF-ledelse.

”Vi fik i lørdags bekræftet, at vi i Danmark kan levere en løbeevent, som kan måles med de største i verden; både på deltagerantal og oplevelsen. New York City Marathons direktør, Mary Wittenberg deltog selv i VM-løbet og gav efterfølgende os skudsmålet, “en løbeoplevelse på højde på med New York City Marathon eller London Marathon”. Netop disse to løb er ikoniske og tiltrækker hvert år tusinder af turister til byerne. Lørdag fik vi vist, at København kan levere en løbeoplevelse i verdensklasse. Det vil vi gerne bygge videre på, udtaler Direktør i Dansk Atletik Forbund, Jakob Larsen.

”Kombinationen af eliteløb og løbefest er helt sikkert en vinder. Det er stærkt, at VM 2014 kan resultere i en årlig tilbagevendende halvmaraton i verdensklasse for både motionister og eliteløbere. Og der er ingen tvivl om, at vi skal smede, mens jernet er varmt. Der er lige nu masser af goodwill internationalt, masser af erfaring og ikke mindst danskernes solide opbakning. VM i halvmaraton om nogle år kunne være rigtigt stort, siger Lars Lundov, som er direktør i Sport Event Denmark.

Også i Københavns Kommune glæder man sig allerede nu til igen at være vært for en international løbeevent:

”Weekendens VM i halvmaraton var en kæmpe succes for løbere og tilskuere. Det er begivenheder som denne, der er med til at gøre København til en af de førende sportsbyer i verden. Et tilbagevendende, internationalt løb vil være en gave til København, og jeg støtter jeg naturligvis op om Dansk Atletik Forbunds gode initiativ,” lyder kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, Carl Christian Ebbesens kommentar til Atletikforbundets projekt om et nyt, stort internationalt løb.

Frederiksberg kommune er også yderst tilfreds med lørdagens VM Halvmaraton-succes:

”Vi har fået mange tilkendegivelser af, at løberne og publikum oplevede ruten på Frederiksberg – ikke mindst Frederiksberg Alle – som et af de absolutte højdepunkter i løbet. Vi har forberedt os grundigt og gjort meget ud af informationsindsatsen over for de borgere, der blev påvirket af det store arrangement. Alt i alt har VM været en stor succes, lyder det fra Frederiksbergs borgmester Jørgen Glenthøj.

Hovedstadens grønne oase, Frederiksberg, er ligesom København positivt indstillet over for et nyt, internationalt løb:

”Frederiksbergs udvikling på kultur- og fritidsområdet eksploderer i disse år, og vi arbejder målrettet for at blive et helt særligt sted at besøge med masser af oplevelser og liv i byen. Endnu et internationalt løb vil ramme lige ned i kernen af de bestræbelser, så jeg synes bestemt, vi skal se positivt på forslaget, når vi skal drøfte det politisk”, lyder det fra Frederiksbergs Kultur og Fritidsudvalgsformand Morten Jung.