København nomineret som verdens bedste sportsby

Den danske hovedstad er med i opløbet om at blive verdens bedste sportsby i konkurrence med bl.a. London og Melbourne. Samtidig er København nomineret som bedste sportsby i gruppen af mellemstore byer.

København, Auckland, Calgary, London og Melbourne er netop blevet udtaget til finalen i 2014 SportBusiness Ultimate Sports City. Det er 2. gang København er med i sportsbyernes superliga, når det gælder værtskab for internationale sportsbegivenheder. I 2012 blev det til en fornem 1. plads i underkategorien: Mellemstore byer. Denne gang er København både nomineret som bedste sportsby blandt de mellemstore byer og blandt alle byer i verden.

Det er det ansete sportsmedie, britiske Sports Business Group, der især beskæftiger sig med den forretningsmæssige side af sport, som står bag listen, som netop er blevet offentliggjort, og hvor København er kommet i formstærkt selskab.

”Jeg er meget stolt over, at København er blevet nomineret som verdens bedste sportsby, og jeg vil gerne takke de mange forbund og frivillige, der gør et stort stykke arbejde for at arrangere sportsbegivenheder i verdensklasse i vores hovedstad. Ikke alene får de mange sportsudøvere og tilskuere nogle fantastiske oplevelser; København bliver også sat på verdenskortet,” siger kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) i København.

Arbejdet med at vinde en stor sportsbegivenhed til Danmark begynder adskillige år inden, begivenheden finder sted, og det kræver et løbende og tæt samarbejde mellem værtsbyen, Sport Event Denmark og de danske idrætsforbund.

”Danmark som sportseventnation har taget et tigerspring de seneste år og ligger nu i en fornem top-10 målt på VM-arrangementer i olympiske idrætsgrene. Weekendens VM-halvmaraton i hjertet af hovedstaden er klart en event, der har været med til at nominere København som mulig vinder – vindere er også de arrangerende specialforbund og de mange frivillige, for uden dem var store events ikke muligt,” siger Lars Lundov, direktør for Sport Event Denmark, der sammen med specialforbund og værtsbyer står for de mange internationale sportsevents i Danmark.

”Den her nominering understøtter ikke bare Københavns position som international sportsby, det er også en flot international anerkendelse af det arbejde, som Region Hovedstaden, Københavns Kommune, Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen og idrætsforbundene lægger i at trække store, internationale sportsevents til byen. Alene i år danner hovedstaden ramme om både EM i håndbold, VM i halvmaraton og VM i badminton. Store events, som både fremviser vores by internationalt og trækker besøgende til,” udtaler Lars Bernhard Jørgensen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen.

Københavns flotte finaleplads i den øverste kategori i år og tidligere præmiering som bedste sportsby 2012 i en underkategori på Sports Business Groups liste vil blive brugt som endnu et salgsargument for at vinde flere store internationale sportsbegivenheder til både Hovedstaden og det øvrige Danmark fremover.

Flere VM’er i de kommende år

Ranglisten over verdens bedste sportsbyer tæller i alt 20 byer. Byerne spænder bredt fra London og Paris til Singapore og Sydney. Listen, som udgives hvert andet år, er baseret på Business Sports Groups ekspertpanel, som foretager deres vurdering på baggrund af kendskabet til både de forskellige sportsevents og enkelte byer.

Af store internationale sportsbegivenheder i København, som Wonderful Copenhagen, Sport Event Denmark, idrætsforbundene og de involverede kommuner har været eller skal være værter for kan bl.a. nævnes VM landevejscykling 2011, EM i Volleyball i 2013 (finalen), KMD Ironman Copenhagen, VM i badminton 2014, VM i Bueskydning 2015 og det før nævnte og super aktuelle VM i halvmaraton i 2014 med kombineret elite- og motionsløb med 30.000 motionister fra 76 forskellige nationer.

På budblokken ligger bl.a. VM Ishockey 2018, som besluttes til maj, ligesom en del af UEFA fodbold EM 2020, der besluttes til efteråret. Og på ønskelisten står der bl.a. et VM i kortbanesvømning og VM i banecykling.

Priserne uddeles den 10. april ved den store, årligt tilbagevendende sportskongres, SportAccord Convention, der i år foregår i Belek i Tyrkiet.

Kontakt:

Kultur og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen. Kontakt pressechef Julie Stemann Monberg. Mobil: 24 98 22 60.

Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark. Mobil: 40 31 48 55

Wonderful Copenhagen, kommunikationschef, Emil Spangenberg. Mobil: 51 28 71 81