Elbiler og genbrugstøj er med til at gøre VM Halvmaraton grøn

Lys turkis med et strejf af kongeblå er nok den mest præcise beskrivelse af den officielle farve for IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton 2014. En lige så passende farve for den gigantiske, internationale løbeevent, der afvikles i København lørdag 29. marts, er grøn.

Arrangørerne af verdens første VM i halvmaraton, som er kombineret med et motionsløb, har taget hensyn til miljøet inden for nogle af de områder, der ofte kan være energityve eller skabe ressourcespild ved den slags arrangementer.

Konkret indsamler Røde Kors Hovedstaden det overtrækstøj 30.000 motionsløbere smider, inden de påbegynder deres 21,0975 km lange løbetur gennem byen. Og når løberne kommer i mål og har slukket tørsten med vand fra en halvliters plastflaske, indsamler Lys turkis med et strejf af kongeblå er nok den mest præcise beskrivelse af den officielle farve for IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton 2014. En lige så passende farve for den gigantiske, internationale løbeevent, der afvikles i København lørdag 29. marts, er grøn.

Røde Kors Hovedstaden de tomme flasker. Pengene fra salg af tøj og tomme flasker går til velgørende formål samtidig med, at der ikke kasseres brugbart tøj eller forurenes med plasticflasker.

”Når København netop i år er European Green Capital, er vi ekstra stolte over at vise verden, hvordan små forskelle til store arrangementer kan være med til at gøre en markant, bæredygtig forskel uden at ødelægge eventens kvalitet. Og her har VM i Halvmaraton lavet en lang række fornuftige, grønne tiltag, som arrangørerne kan være stolte af, og som bidrager til fortællingen om København som en af verdens grønneste hovedstæder”, udtaler overborgmester i København, Frank Jensen, der i øvrigt selv deltager i VM Halvmaraton.

Et andet miljøhensyn, der tages i forbindelse med næste weekends internationale løbe-konkurrence, er, at pressematerialet udleveres på usb-stik i stedet for print til de mere end 70 pressefolk fra hele verden, der er akkrediteret til VM.

Endelig bruges der udelukkende elbiler, når IAAF-præsidenten og øvrige medlemmer af det internationale atletikforbund skal transporteres fra lufthavn til hotel og rundt i byen under deres ophold i København. Sidst men ikke mindst er førerbilen, der kører foran 300 af verdens allerhurtigste løbere og 30.000 motionsløbere, ligeledes en elbil i form af intet ringere end en Tesla.

“VM i halvmaraton sender et vigtigt signal om, at der skal tænkes i bæredygtige løsninger med aftalen om indsamling og genbrug af overtrækstøj og plastflasker. Og vi noterer os, at løberne bla. på facebook også har taget endog meget positivt i mod initiativerne,” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark, som er en af partnerne bag VM.

IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton 2014 – kort fortalt Hvor: København og Frederiksberg (start og mål ved Christiansborg slotsplads) Hvornår: Lørdag 29. marts 2014 Hvem deltager i løbet: Et elitefelt bestående af ca. 300 af verdens bedste løbere fra cirka 72 nationer – efterfulgt af 30.000 motionsløbere. Hvem arrangerer løbet: Dansk Atletik Forbund i samarbejde med Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune.

Se VM-ruten og læs meget mere om IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton her: www.copenhagen2014.dk