IIHF-nøglefolk positive overfor ishockey-VM 2018 i Danmark

Danmark har rigtig gode chancer for at vinde værtskabet for VM i ishockey 2018.

Det var den klare konklusion, da to nøglefolk fra det Internationale Ishockeyforbund i går og i dag besøgte værtsbyerne Herning og København. Svenskeren Peter Forsberg og schweizeren Peter Lühti er medlemmer af IIHF’s eventkomité, og når de i næste uge skal fremlægge deres rapport for de øvrige udvalgsmedlemmer, er konklusionen klar.

– Min indstilling bliver positiv, for jeg er meget imponeret over det danske bud. Jeg var her også sidste år, og der er sket store fremskridt. Tidsplanen holder, og det er et meget stærkt bud Danmark har, siger Peter Lühti, som var med til at arrangere VM i Schweiz i 2009.

Duoen ankom i aftes til Herning, hvor de straks blev imponeret, da de ved byskiltet til Herning blev mødt af en farvestrålende elektronisk velkomsthilsen fra Herning Kommune – en af den slags detaljer, som kan gøre en forskel. I aftes og i morges besigtigede de to hoteller og Jyske Bank Boxen, som forventes at skulle huse Danmarks gruppe.

– Hotelstandarden er rigtig god i Herning, så det var let at nikke ja til. Rundvisningen og planerne i Boxen var meget imponerende og der var svar på alt. Og det, der er tvivl om, hvordan man skal opbygge, det løser man efter vores anbefalinger. Jeg er meget positiv, siger Forsberg, der som næstformand i det Svenske Ishockeyforbund var involveret i sidste års VM i Sverige samt VM 2002.

IIHF-folkene nikkede ja til alle væsentlige planer i begge byer, og besøgte også byggepladsen i Ørestaden, hvor Copenhagen Arena skal ligge. Forinden havde de fået en detaljeret præsentation af projektet.

– Der er intet at være bekymret for. Her får Danmark en europæisk toparena, så man kan præsentere to af den slags i dette bud. Det er et stort plus, at arenaen er færdig to år før VM, så den kan gennemprøves før VM, siger Peter Lühti, mens Peter Forsberg siger:

– Alle kender København og vil gerne hertil. Det sælger sig selv, og vi er meget trygge ved både arena og hoteller. Og så er det et plus at træningshallen ligger lige ved siden af arenaen, siger Forsberg.

Forsberg og Lühti blev ledsaget af Sport Event Denmarks direktør Lars Lundov, som med glæde noterede sig de to gæsters begejstring.

– Det var et rigtigt skridt på vejen mod at få en af de meget store VM-turneringer i en olympisk sportsgren til Danmark. Vi har fået bekræftet, at vi har to toparenaer, som de synes er unikke og fantastiske. De er imponerede og vi ligger godt i svinget, udtaler Lars Lundov og tilføjer:

– Vi noterer med glæde, at de med det samme nikkede ja til hotelstandarden og arenaen i Herning. I København kunne de lide planerne for arenaen og hotellerne, og teknisk er vi godt med hele vejen rundt om dette bud. Nu skal der laves lobbyarbejde frem mod afstemningen i Minsk, men det går den rigtige vej og jeg har en god mavefornemmelse, siger Lars Lundov.

Også direktør i Danmarks Ishockey Union, Enver Hansen viste rundt.

– Et meget positivt besøg som bekræfter os i, at vi er forberedt. De spørgsmål de stillede, dem havde vi svar på, og de var også positive overfor vores budskab om, at det efter 12 år i A-gruppen er Danmarks tur til at afholde VM. Sammen med Sport Event Denmark har vi nu to vigtige måneder før afstemningen på kongressen i Minsk.

Danmark præsenterer buddet torsdag den 22. maj, og afgørelsen falder fredag den 23. maj. Riga i Letland er den eneste anden ansøger. Letterne afholdt VM i 2006.

For yderligere oplysninger:

Lars Lundov, direktør Sport Event Denmark, 4031 4855

Henrik Bach Nielsen, formand DIU, 4046 4785

Enver Hansen, direktør DIU, 4033 4054