EM satte rekorder

Over 2,2 millioner danskere fulgte EM-finalen i håndbold og sammen med den uforlignelige tilskueropbakning, de 1200 frivillige og værtsbyerne blev EM til en stor håndboldfest.

Både på tribunerne og foran fjernsynet har hele håndbold-Danmark vist massiv interesse for EM-slutrunden, der på begge fronter har sat rekorder. Som det ses af tallene nederst, så er der de seneste to uger sat rekorder for tv-forbruget hos seerne på TV 2, og det vækker naturligvis begejstring hos tv-stationen.

”En fantastisk slutrunde er overstået, og det er med stolthed, jeg ser tilbage på de seneste to uger. TV 2 Sporten har som host broadcaster leveret tv-transmissioner i topklasse til hele verden, og TV 2s egen dækning har strålet af faglighed, begejstring og et kæmpestort engagement. De store sportsevents sendes på TV 2, fordi vi her kan samle danskerne om fælles oplevelser. EM i Danmark vil i flere år stå som et flot symbol på, hvad arrangører og tv-selskaber kan levere, når vi er bedst, og når en stor opgave skal løses.” siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen.

Stor ros fra EHF

Og mens håndboldfeberen har raset hjemme i stuerne, så har der også været godt besat på tribunerne til EM-kampene. Også her er der ifølge det Europæiske Håndbold Forbund sat rekord.

”Det har været to uger med brillant håndbold på banen og også bag gardinet har håndbolden også været i centrum med en uset entusiasme. Vi kan allerede nu sige, at vi har sat en ny rekord: Vi har haft 316.000 tilskuere set over alle kampene,” sagde EHF’s formand, Jean Brihault til det afsluttende pressemøde søndag, og det er en tilfreds EHF-formand, der i dag forlod Danmark.

”Eventen har været ekstremt velorganiseret,” roser Jean Brihault. ”DHF har været fantastiske værter, organisationen har været meget præcis og samtidig venlig. De frivillige har været hjælpsomme og entusiastiske – de udfylder ikke bare en arbejdsfunktion, de nyder det, og det gør hele forskellen,” fortæller Jean Brihault på EHF’s hjemmeside.

DHF sender en hjertelig tak

”Nu har vi lige skullet fordøje nederlaget til Frankrig. Vi er stolte af sølvmedaljen. Og vi er stolte af vores EM på hjemmebane. Vi er ydmyge over de mange, mange, der har fulgt håndboldherrerne i Jyske Bank Boxen og foran fjernsynet. Det var verdensklasse opbakning. Jeg glæder mig over den store opmærksomhed, dansk håndbold har fået både nationalt og internationalt. Vi skylder spillerne, tilskuerne, de frivillige, værtsbyerne og Sport Event Denmark en stor tak. Uden dette fine samarbejde på de forskellige boldbaner havde vi ikke kunnet stå her i dag,” fortæller Per Bertelsen, formand for Dansk Håndbold Forbund, og siger endvidere:

”Vi kan allerede nu sige, at vi kommer ud med et pænt overskud på slutrunden. Det skal vi bruge på at skabe bedre rammer for håndbolden ude i klubberne. Vi skal forsøge at omsætte den store fokus på vores sport, som EM har givet, til at få flere ind i foreningerne og fastholde de medlemmer, vi allerede har,” lyder det fra Per Bertelsen videre, der allerede ser frem mod de næste mesterskaber på hjemmebane, VM for kvinder i 2015 og VM for herrer i 2019, som afvikles i samarbejde med Tyskland.

EM 2014 som udstillingsvindue

Sport Event Denmark, som var partner på EM’et og som er den, organisation, der er med til at byde på store internationale mesterskaber til Danmark er også mere end tilfreds med eventen:

”Det var ærgerligt med finalenederlaget, men håndboldherrerne har gennem hele turneringen givet os store oplevelser på hjemmebane. Og det har været en fantastisk rejse – Fra bud til afvikling. Danmark vandt denne event med stemmerne 24-22 – mindst mulig margin – mod et stærkt bud fra Kroatien/Ungarn tilbage i 2010. DHF har sammen med værtsbyerne bevist, at Danmark var et godt valg. Det er events som denne, vi i Sport Event Denmark kan bruge som udstillingsvindue i forhold til at tiltrække nye events inden for mange forskellige idrætter. Ligesom vi kan sikre at erfaringerne fra dette EM bliver samlet op og anvendt i forhold til både VM 2015 for kvinder, VM 2019 for mænd og alle de andre events, vi har i vores kalender,” siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

Sport Event Denmark finansierer og koordinerer en effektanalyse af EM i løbet af den kommende tid. Men allerede nu er følgende tal klar:

Mesterskabet i tal

Tilskuertal: Billetsalget nåede op på 140.000. Derudover har EHF offentliggjort, at dette EM satte tilskuerrekord med 316.000 tilskuere, når man tager summen af tilskuere til de i alt 47 kampe ved slutrunden.

TV-seere på TV 2: Peak på 2,5 millioner seere ved afslutningen af semifinalen mod Kroatien. Både semifinalen og finalen blev set af over 2,2 millioner i gennemsnit. Overordnet set har Danmarks kampe haft 1,8 millioner seere i gennemsnit. Det svarer til, at være dansker har set EM-håndbold på TV2 i mere end otte timer de seneste to uger, hvilket er rekord ved en EM-slutrunde nogensinde (kilde: TV2).

TV-seere på TV3 Sport1: Gennemsnit 141.000 (TV3 Sport 1 sendte 23 live kampe/13 genudsendelser til og med mellemrunden – alle uden Danmark på banen)

Antal deltagende nationer: 16

Antal gæster i DHF VIP: 13.000

Antal deltagere på small nations seminar: 20

Antal medieakkrediterede: 711

Antal frivillige: 1.200

Antal besøgene i Totalkredit Fanzonen i Herning: 68.000

Antal likes på Håndboldherrerne: 220.000