EM2016-værter imponerede over dansk EM-set-up

Mens DHF er i fuld gang med finaleweekenden, er arrangørerne af EM 2016 på studiebesøg i Herning. De kunne samtidigt afsløre deres logo og to af værtsbyerne, Wroclaw og Krakóv.

”Selvom der er to år, er vi allerede godt i gang med forberedelserne. Og netop i dag kan vi afsløre vores logo og de to første værtsbyer, Wroclaw og Kraków,” fortæller vicepræsidenten i det polske håndboldforbund, Marcin Herra, umiddelbart før deres presseevent løber af stablen.

Han fortæller også, at der er rigtigt mange ting fra den danske afvikling, som de kan tage med sig i deres forberedelser. Blandt andet har han noteret sig, at den danske model med fanzoner er noget, som de i Polen også vil arbejde med. Kombinationen af et stort område med aktiviteter og afslapningsmuligheder er lige en model, som Polen kan bruge.

”Vores drømmescenarie er, at vi ligesom vores logo – får en rød/hvid fest med guld – ja ligesom jer her i Danmark. Først en semifinale og så en finale i en fantastisk, fyldt hal med 15,000 tilskuere. Danmark har virkelig bevist, at I har et ”Heart of Handball” ,” siger Marcin Herra videre.

Også EHF var med til præsentationen af EM2016, og de lagde hårdt fra start: ”Vi lægger vægt på, at der dannes bro mellem vores mesterskaber, og det er vigtigt at vi drager erfaringer fra det ene mesterskab til det næste. Vi kan bryste os af, at Danmark er det 11. EM i det 11. europæiske land, og at EM i Polen 2016 bliver det 12. EM i det 12. europæiske land,” sagde Michael Wiederer, generalsekretær i EHF, mens EHF’s præsident, Jean Brihault, supplerede med at sige: ”De danske fans her i Danmark har sat et meget højt ambitionsniveau – og det regner vi med kan føres videre til vores kommende mesterskaber.”