Dansk VM-bud på ishockey

DIU har nu afgivet formelt bud på ishockey VM 2018. Værtskabet bliver tildelt i maj 2014 på IIHF verdenskongressen i Minsk.

Hvis VM kommer til Danmark, skal de i alt 64 VM-kampe spilles i henholdsvis den ny Copenhagen Arena i København samt i Jyske Bank BOXEN i Herning. København bliver desuden vært for verdenskongressen, som afvikles i finaledagene i maj 2018.

“Jeg er stolt af at kunne afgive et meget stærkt bud på VM i ishockey 2018. Et ishockey-VM er et af verdens største sportsevents og dermed en stor og spændende udfordring for enhver arrangør. Vi har sammen med Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen og Herning Kommune udarbejdet et stærkt koncept for VM i ishockey i Danmark i 2018, som indeholder fantastiske faciliteter, en stærk samlet organisation, en plan for aktivering af den danske befolkning og – ikke mindst – udvikling af det danske ishockeymiljø,” siger DIU’s formand, Henrik Bach Nielsen.

”Et VM i ishockey er noget af det største, vi i Danmark kan blive vært for, og med dette VM vil Danmark kunne fremskrive sin imponerende sportseventkalender, som tidligere bl.a. har budt på VM i landevejscykling og på det seneste har budt på bl.a. EM i svømning og EM i volleyball. I år tilføjes så bl.a. EM i herrehåndbold, VM i badminton, VM i Halvmaraton og Golf Europa Tour,” siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

”De store verdensbegivenheder er med til at understrege Københavns position som international metropol. Med den nye multiarena får København helt nye muligheder for at facilitere de største sportsbegivenheder og dermed udbygge den perlerække af internationale events, som København har på sit CV,” siger Lars Bernhard Jørgensen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen.

“I Herning har vi vist, at intet er for stort til, at vi kan lægge hus til. Vores sportsevents i BOXEN har hidtil været gennemført til topkarakter, og vi ved hvordan man kan skabe fest og begejstring. Ishockeysporten har i forvejen en stærk profil i Herning, og vi vil glæde os til at vise det bedste fra sporten under et VM,” siger Hernings borgmester, Lars Krarup.

Et ishockey-VM har deltagelse af 16 lande og varer i 17 dage. Det er blandt verdens største sportsbegivenheder og vil i givet fald være det største event, der nogen sinde har været afholdt i Danmark.