DAG 4: SvømmeGULD til EM på kortbane 2013

EM i Svømning får ros fra alle sider.

EM i Svømning i Jyske Bank BOXEN i Herning bader nærmest i succes. Fra alle sider er der roser til arrangørerne, de frivillige og den massive opbakning og interesse fra publikum.

– Det har været et af de bedste europamesterskaber nogensinde. LEN og de danske arrangører har gennem de seneste fire dage i Herning sat nye standarder for de europæiske kortbanemesterskaber. Et fantastisk setup med et imponerende publikums-engagement og 380 engagerede frivillige hjælpere, skabte en hjemmebane, der i den grad har sat fokus på svømning i Danmark og manifesteret Danmark som en væsentlig svømmenation internationalt, siger Paolo Barelli, præsident for det europæiske svømmeforbund LEN.

Nu gælder det om at følge op

Også i Dansk Svømmeforbund bliver det fire dage lange europamesterskab afsluttet med brede smil og stor tilfredshed.

– Hvor er jeg stolt over vores svømmere, frivillige, vores egen union, tilskuere og hele Danmarks opbakning. Sport Event Denmark og Herning har været uvurderlige samarbejdspartnere. Sammen har vi skabt et fantastisk EM, som vi har kunnet dele med ikke færre end de 23.896, som købte billet og alle de, som fulgte med på TV i Danmark og internationalt. Nu gælder det om at følge op på den fokus, som EM har skabt på svømning herhjemme – for som vi siger i unionen Alle skal lære at svømme!, siger unionens formand, Kjeld Egebo Larsen umiddelbart efter sidste medaljeoverrækkelse.

15 måneders forberedelse

I Sport Event Denmark lyder vurderingen fra direktør Lars Lundov:

– For blot 15 måneder siden fik Danmark tildelt dette EM i svømning. 15 måneder er ikke lang tid til at forberede et mesterskab af denne kaliber. Dansk Svømmeunion har sammen med Herning og Sport Event Denmark ikke blot stablet et internationalt mesterskab på benene men også sat nye standarder for, hvordan et EM på kortbane kan afvikles. Vi kan tage uvurderlige erfaringer med os, som kan overføres til andre internationale sportsevents i Danmark.

Herning – Europas Sportshovedstad

Og hos det tredje medlem af arrangørtrioen, Herning Kommune, siger borgmester Lars Krarup:

– Jeg har noteret mig, at det europæiske svømmeforbund, LEN, i en af sine updates i denne uge kal-der Herning for ”Europas Sportshovedstad”. Og det er et skudsmål, vi her i byen kun kan tage til os med stolthed. Vi har en bevidst strategi om at tiltrække mindst ét internationalt mesterskab til Her-ning hvert år. Det er et led i vores målsætning om at Herning Kommune skal være et godt sted at leve sit liv. Gennem de internationale sportsbegivenheder skaber vi både beskæftigelse og oplevel-ser, der giver stolthed over at bo her, samtidig med at vi bliver kendt langt uden for vores egne grænser som et sted, der sker noget. Og jeg er meget tilfreds med, hvordan vi sammen med Dansk Svømmeunion og Sport Event Denmark er kommet i mål med EM i Svømning.

EM SVØMNING I TAL:

Danske svømmere: 29

Solgte billetter i alt: 23.896 – heraf 13.799 til finale-afsnit. Herudover har der til samtlige afsnit væ-ret cirka 1000 sæder fyldt ud af svømmere, trænere med flere.

Antal svømmere: 559

Antal deltagende nationer: 41

Antal medieakkrediterede nationer – inklusiv Danmark: 21

Antal frivillige: 380

Antal deltagere på svømmecamp: 323

LINKS

Eventhjemmeside: www.herning2013.com

Fotos fra mesterskabet: www.flickr.com/photos/svoemdk

Resultater: www.len.eu

—-

EM i svømning 2013 blev afviklet i Jyske Bank BOXEN i Herning 12.-15. december i samarbejde mellem Dansk Svømmeunion, Herning Kommune og Sport Event Denmark.