Fantastisk fredag til svømme EM

De danske svømmere fik for alvor hjemmepublikummets opbakning at mærke under fredagens konkurrencer til EM i svømning, som blandt andet bød på guld til Mie Ø Nielsen i 100 m rygsvømning.

– Det bliver svært at komme efter Danmark! Det er en fantastisk arena, og det danske publikum var overvældende. Midlertidige pools i en arena som denne er fremtiden. Sådan lyder vurderingen fra præsidenten for det internationale svømmeforbund, Paolo Barelli halvvejs gennem EM i Svømning i Herning.

Sportsligt var fredag imødeset med stor spænding. Jyske Bank BOXEN var stort set fyldt op af et entusiastisk og veloplagt publikum, der løftede stemningen til et endnu højere niveau end i går aftes. Og det blev da også til en succesfuld aften for dansk svømning med især Mie Ø. Nielsen, som den helt store vinder. Med en ny europarekord på 55.99 sekunder blev Aalborg-svømmeren kåret som ny europamester på 100 meter rygsvømning.

Rikke Møller Pedersen var også i aktion på sin favoritdistance 200 meter brystsvømning. Hun var indehaver af europarekorden inden finalen blev skudt i gang, men hun måtte se sig overgået både på podiet og i rekordbogen, da russeren Yuliya Efimova svømmede sig i front i en ny europa- og verdensrekord. Rikke Møller Pedersen måtte nøjes med en sølvmedalje.

Også Jeanette Ottesen og Lotte Friis måtte nøjes med sølvmedaljer i deres respektive favoritdisci-pliner 50m butterfly og 800m frisvømning. Det danske hjemmepublikum var dog med til at give pigerne en god oplevelse.

– Der har været en fest i hallen i dag, og jeg forventer, at vi i morgen får taget til at lette fuldstæn-dig. På nuværende tidspunkt har vi solgt 4000 billetter til finalerne i morgen aften, og med den fan-tastiske stemning, der har været i hallen i dag, og som jeg tror, har forplantet sig helt ud i de danske stuer via TV-skærmene, er jeg sikker på, vi bliver endnu flere, siger en tilfreds projektleder for EM i Svømning, Jakob Staun.

Hans begejstring halvvejs gennem mesterskabet deles af medarrangøren Herning Kommune.

– Det var jo i høj grad det her scenarie, vi drømte om, da vi begyndte at planlægge at hælde vand i Jyske Bank BOXEN. At få lov til at vise, at den opgave kan multiarenaen også løfte. Og løfte på en måde, som tilfredsstiller både atleter, arrangører og publikum, siger direktør for By, Erhverv og Kultur i Herning Kommune, Jørgen Krogh.

– Når præsidenten for LEN allerede nu er fuld af rosende ord omkring afviklingen af EM, så er det svært at få armene ned. Sport Event Denmark arbejder altid sammen med specialforbund og værtsby på at skabe unikke events på dansk grund. Derfor er det jo dejligt også at få det bekræftet fra in-ternational side, siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

Det samlede antal solgte billetter rundede fredag aften 21.700 og har allerede for længst passeret antallet af solgte billetter ved de 16 tidligere EM. Det er stadig muligt at sikre sig billet til lørdag og søndags konkurrencer og en helt unik os stemningsfyldt svømme-oplevelse.

Køb billet på Billetnet.dk og følg EM på www.herning2013.com

EM i svømning 2013 afvikles i Jyske Bank BOXEN i Herning 12.-15. december

Hver dag er der indledende heat om formiddagen og finalesvømning om eftermiddagen.

559 af Europas stærkeste svømmere fra 41 nationer deltager ved mesterskaberne i Herning.

Lotte Friis, Jeanette Ottesen Gray, Rikke Møller Pedersen, Mads Glæsner og 25 andre danske svømmere er udtaget til det største danske EM-hold nogensinde.

EM arrangeres i samarbejde mellem Herning kommune, Sport Event Denmark og Dansk Svømmeunion.

Link til foto: http://www.flickr.com/photos/svoemdk/