Svømmepublikum er klar til at indtage Jyske Bank BOXEN

Med 19.500 solgte billetter på forhånd er EM i Svømning i Danmark allerede en publikums-rekord. Torsdag klokken 16 åbner stævnet med en spektakulær ceremoni.

Lys-show, artister og nyskrevet musik i samspil med de 2,4 millioner liter vand, der lige nu fylder Jyske Bank BOXEN tager torsdag eftermiddag imod publikum ved den officielle åbnings-ceremoni til EM i svømning 2013.

Åbnings-ceremonien begynder klokken 16 – en halv time før stævnets første finale-afsnit – under overværelse af Kronprinsesse Mary.

De seneste dage er billetsalget til det store EM i svømning steget kraftigt. ”Dagen før dagen” er der solgt 19.436 billetter i alt- heraf 11.476 til de fire dages finaleafsnit om aftenen, mens resten er solgt til indledende heat om formiddagen.

Ifølge det europæiske svømmeforbund, LEN, bliver mesterskabet i Herning dermed det bedst besøgte kortbanemesterskab nogensinde.

– Det er super godt, at vi har solgt så mange billetter, og vi håber naturligvis på, at der også kommer mange tilskuere og køber billet i døren. I morgen (torsdag red.) hvor der er åbningsceremoni klokken 16.00, og hvor Kronprinsesse Mary overværer finalerne efterfølgende, er der stadig billetter til salg. Og vi er naturligvis også meget stolte over, at det europæiske forbund, LEN, siger, at det er det kortbanemesterskab, som har solgt allerflest billetter nogensinde, Jakob Staun, projektleder, EM i svømning 2013.

Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark, som er partner på EM’et, siger:

– Vi er meget glade for, at danskerne har taget dette EM i svømning til sig og indløst billet til dette første seniormesterskab i svømning nogensinde på dansk grund.

– Herning har allerede ved flere lejligheder bevist, at vi har velfungerende rammer til afvikling af internationale sportsbegivenheder. De mange publikummer kan med garanti også se frem til store svømmeoplevelser. Men vi håber, at de desuden rejser hjem igen med oplevelsen af ”lidt ekstra”. Allerede ved ankomsten til multiarenaen vil den bølgeblå løber være rullet ud, og på vej ind i hallen vil der være mulighed for en række tillægsoplevelser – som for eksempel en Svømningens Hall of Fame og en udstilling over svømmedragtens historie. Det er jo det, vi gerne vil have som kende-mærke i Herning. At vi både har velfungerende rammer for internationale events OG giver lidt eks-tra i posen til vores mange gæster, siger Jørgen Krogh, der som direktør i Herning Kommune repræ-senterer det tredje ben i arrangør-trioen.

EM i svømning 2013 afvikles i Jyske Bank BOXEN i Herning 12.-15. december

Hver dag er der indledende heat om formiddagen og finalesvømning om eftermiddagen.

Næsten 559 af Europas stærkeste svømmere fra 41 nationer deltager ved mesterskaberne i Herning.

Lotte Friis, Jeanette Ottesen Gray, Rikke Møller Pedersen, Mads Glæsner og 25 andre danske svømmere er udtaget til det største danske EM-hold nogensinde.

EM arrangeres i samarbejde mellem Herning kommune, Sport Event Denmark og Dansk Svømme-union.

Du kan læse mere om EM og købe billetter på den officielle eventside www.herning2013.com og følge mesterskabet på facebook.com/EMsvomning2013