Endnu to olympiske, internationale sejlsportsstævner til Aarhus

Sejlklubberne i Aarhus, forenet i samarbejdet Sailing Aarhus, har stor succes med at tiltrække og afvikle internationale kapsejladser. Senest blev der i 2013 afviklet EM for 49er og VM for 29er, 2012 EM for Soling og Yngling og i 2014 skal der afholdes 49er U-VM.

Nu er det igen lykkedes at tiltrække stævner til byen, nærmere europamesterskaberne i de to olympiske discipliner Laser Standard (mænd) og Laser Radial (kvinder) samt Laser Radial for mænd.

Det er det internationale Laser jolle forbund (EurILCA), der netop har afviklet generalforsamling i Geneve i Schweiz, der har tildelt stævnet til Aarhus.

Omfattende lobbyarbejde

”Vi startede vores lobbyarbejde med at få dette stævne i 2011” siger Thomas Capitani, direktør i Sailing Aarhus, ”vi var blandt andet til EM i Helsinki og deltog i klassens generalforsamling i Estland og haft talrige møder og samtaler med klassens repræsentanter. Vi afsendte vores ansøgning i 2012 og i år valgte EurILCA så Aarhus som afviklingsby foran bud fra Polen og England.”

”Der har længe stået på vores ønskeliste at få et betydningsfuldt Laser klasse-mesterskab til Aarhus” fortsætter Thomas, ”vi har rigtigt dygtige Laser sejlere i Danmark og der er ingen tvivl om, at et så betydningsfuldt mesterskab lige før OL i 2016 vil være med til at øge interessen for bådklassen herhjemme”.

Laser Standard og Laser Radial EM blev sidst afviklet i Dublin (IRL). Michael Hansen og Stig Steinfurth deltog i Laser Standard og placerede sig i midten af sølvfeltet.  I Laser Radial deltog Anne Marie Rindom (7. Plads) og Gunni Larsen (8. Plads).

Aarhusianske Thorbjørn Schierup (Kaløvig), der deltog i OL 2012 (19. Plads) holder delvis  pause fra sejlsporten pga. militærtjeneste, men mon ikke vi får ham at se på hjemmebane i 2015.

Olympisk år i Aarhus

2015 bliver et rigtigt olympisk sammenskudsgilde i Aarhus, udover de to Laser mesterskaber lykkedes det tidligere i år også at få et EM for 470 klassen til byen. Det overvejes i øjeblikket at afvikle de to stævner samtidigt, men hensynet til de respektive klassers i forvejen pressede kapsejladskalendere vil muligvis ikke gøre dette muligt.

Den danske budkampagne har været gennemført med støtte fra Sport Aarhus Events, Sport Event Denmark og Dansk Sejlunion.

Sailing Aarhus er non-profit sail-event organisation stiftet af sejlklubberne i Aarhus (Marselisborg Sejlklub, Sejlklubben Bugten, Kaløvig Bådelaug, Aarhus Sejlklub og Aarhus Windsurfingklub). Sailing Aarhus hverver, planlægger og gennemfører kapsejladsevents i tæt samarbejde med medlemsklubben og administrerer også Team Danmark Kraftcenter Aarhus.