Totalt udsolgt VM Halvmaraton 2014: 60 nationaliteter deltager i motionsløbet til IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton 2014

Der skal bruges rigtig mange forskellige flag, hvis alle motionsløbere skal vinkes på vej med et nationalt flag, når de løber igennem Københavns og Frederiksbergs gader til verdens første VM Halvmaraton, der kombineres med et gigantisk motionsløb bestående af 30.000 deltagere. Heraf cirka 2.000 udenlandske motionsløbere fordelt på ikke færre end 60 forskellige nationaliteter.

”Det er fantastisk med så mange forskellige nationaliteter i det udenlandske motionsfelt. Den store interesse blandt udenlandske motionsløbere er med til at placere vores event helt oppe i toppen af den internationale liga inden for motionsløb”, udtaler direktør i Dansk Atletik Forbund, Jakob Larsen.

Det land uden for Danmark, der deltager med det absolut største antal motionsløbere, er Sverige, idet svenskerne udgør cirka en tredjedel af det udenlandske deltagerfelt. Derefter kommer norske motionsløbere, der udgør cirka en femtedel, mens britiske og tyske motionsløbere hver udgør cirka en tiendedel af det udenlandske motionsfelt. Motionsfeltet består af løbere fra hele verden, og fra de oversøiske lande kommer deltagere fra eksempelvis USA, Australien, Brasilien, Kina, Uganda, Peru, Mexico, Barbados og Den Dominikanske Republik.

“Et totalt udsolgt VM Halvmaraton bekræfter os i, at vores analyse af eventens potentialer holdt stik. Det bliver en folkefest, der involverer ikke blot de mange tusinde danske motionister men også flere tusinde udenlandske motionister fra 60 forskellige nationer, som sammen med elitefeltet løber gennem København,” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

”Vi glæder os til at kunne byde så mange nationaliteter velkommen til København og give dem en uforglemmelig oplevelse med løb gennem vores charmerende hovedstad”, fortæller Sport Event Direktør, Lars Vallentin fra Wonderful Copenhagen.

Efter et ekstraordinært slutspurtssalg af de allersidste startnumre er der nu totalt udsolgt til IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton. Alle puljer med salg af VM-startnumre til udenlandske motionsløbere, danske løbere, VM-klubber, MotionDANMARK-projekter og andre VM-tiltag er talt op, og alt i alt er der 30.000 startnumre i omløb. Det forventes, at cirka 28.000 danske og udenlandske motionsløbere deltager i den store, internationale løbefest, afhængigt af antal skadede løbere og andre fraværsårsager i sidste øjeblik.

IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton 2014 – kort fortalt

Hvor: København og Frederiksberg (start og mål ved Christiansborg slotsplads)Hvornår: Lørdag 29. marts 2014Hvem deltager i løbet: Et elitefelt bestående af ca. 300 af verdens bedste løbere fra anslået 50 nationer – efterfulgt af 30.000 motionsløbere.

Hvem arrangerer løbet: Dansk Atletik Forbund i samarbejde med Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune.

Læs mere om IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton her: copenhagen2014.dk og på Facebook.