Sport og turisme går sammen om markedsføring af København i Kina

I denne uge går Peter Gade sammen med Badminton Danmark, Sport Event Denmark, VisitDenmark, Wonderful Copenhagen og SAS et markedsføringstiltag, der skal fortælle kineserne om Københavns mange tilbud. En særlig motivation for et kinesisk besøg i Danmark i 2014 er det danske værtskab af verdensmesterskaberne i badminton i København august 2014.

Den 5.-6. november inviterer Badminton Danmark, Sport Event Denmark, Visit Denmark, Wonderful Copenhagen og SAS til møde med Peter Gade og Peter Gades København. Det sker i Shanghai, hvor op mod 175 rejseagenter og journalister er på gæstelisten til et fælles turisme- og sportsfremstød , hvor også en række danske turismevirksomheder er med for at fortælle om deres tilbud til de kinesiske turister.

Kinesernes interesse for badminton er enorm, og danske Peter Gade er på samme måde en badmintonstjerne af de helt store blandt kineserne. Derfor er han på podiet i det nye fremstød, der for første gang samler sport og turisme til en fælles event i Kina. Peter Gade fortæller om København og om det kommende VM i badminton, der afvikles 25.-31. august i København næste år. Her kan kineserne så komme helt tæt på VM-stjernerne som tilskuere til verdensmesterskabet samtidig med at de selv kan opleve Peter Gades København.

– Peter Gade er et meget stærkt kort i Kina, som gør, at vi dermed kan åbne en masse døre, siger Charlotte Malmroes, direktør i Badminton Danmark.

– Med VM i badminton har vi et stærkt trækplaster for kineserne, der ikke er vant til at komme så tæt på badmintonspillerne, som vi kommer det til VM i Danmark i 2014, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark

Med en direkte SAS rute Shanghai-København, der åbnede i 2012, og med SAS’ Beijing-København kan VM-oplevelsen og København nemt blive virkelighed for kineserne. VM i badminton er én anledning til at komme hertil, men Kina forventes at blive verdens største rejsemarked i løbet af de kommende år. Derfor er den internationale konkurrence om de kinesiske turister skarp, og derfor er fremstødet i Shanghai særligt målrettet mod den kinesiske rejsebranche og journalister. Det er første gang, dansk sport og turisme står bag et fælles fremstød i udlandet, og i begge lejre er der store forventninger.

– Samarbejdet er godt eksempel på, at der er synergi at arbejde sammen på tværs af brancher ved fremstød ude på markederne. Der er et meget lille kendskab til Danmark ude i verden, så det gælder om at bruge enhver lejlighed og platform som afsæt til at kommunikere og få fortalt de gode historier om Danmark, siger adm. direktør Jan Olsen fra VisitDenmark.

Direkte flyruter fra Kina til København er afgørende for at få del i den voksende kinesiske turisme i Europa. Antallet af kinesiske overnatninger i Danmark er steget markant de seneste år, primært i København. Derfor øger Wonderful Copenhagen nu fokus på Kina som marked.

– Kinesisk turisme er i markant fremgang både her og i Europa generelt. Derfor er Kina også et marked, som vi strategisk satser på fremover, og som vi forventer at se i vækst de kommende år. Vi har gennem projektet Chinavia, som skal gøre København Kina-klar, indsamlet en masse viden, som vi nu er i gang med at implementere. Målet er både at markedsføre København over for et større publikum i Kina og samtidig forbedre produktet, så de besøgende kinesere får en endnu bedre oplevelse af København, siger Lars Bernhard Jørgensen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen.

Netop destinationsmarkedsføring af København er årsagen til, at ruteudviklingsprogrammet Global Connected, der samarbejder med lufthavne, flyselskaber og andre aktører om at sikre tilgængelighed til Danmark gennem direkte flyruter, herunder den direkte rute fra Shanghai til København, er med til eventen i Shanghai.

– Denne marketingevent understøtter den direkte rute fra Shanghai til København ved at markedsføre København som destination over for kinesere. Global Connecteds indsats i forbindelse med de mange nye ruter til København, vi har samarbejdet omkring, er netop destinationsmarkedsføring. Det gælder, uanset hvilket marked ruterne kommer fra. Senest har vi etableret et samarbejde omkring Norwegians nye, direkte ruter til New York, Los Angeles og Fort Lauderdale, siger Birgitte Arendsdorf Olsen, International Marketing Director i Wonderful Copenhagen, der administrerer Global Connected.

Se fakta nedenfor

Kort om sport-turisme fremstødet i Shanghai

Formålet med fremstødet er at markedsføre København – herunder SAS ruten SHA-CPH og at promovere VM Badminton 2014 og Denmark Open over for ca. 175 inviterede pressefolk, rejseagenter og særlige indbudte. Fremstødet har 3 hovedelementer:

1) En event, hvor den tidligere badmintonstjerne Peter Gade, der har vundet flere VM-medaljer i herre-single, fortæller om “sit København”. De inviterede (120 journalister og bloggere og rejseagenter og turoperatører) kan få autografer og blive fotograferet sammen med ham.

2) En mini workshop, hvor danske turismevirksomheder møder 40 kinesiske rejseagenter og turoperatører, der er en vigtig indgang til det kinesiske marked. De sammensætter de pakkerejser, som de kinesiske turister vælger – og deres anbefalinger har derfor stor betydning for, om kineserne vælger at tage til Danmark.

3) En presseevent, der arrangeres i samarbejde med den kinesiske turoperatør Ctrip og forventes at tiltrække min. 15 sports- og rejsebranche

Kort om de kinesiske turister i Danmark

  • Globalt set er Kina et af de markeder, der vokser mest med vækstrater på 30-40 pct. Alene i perioden januar-august i år er antallet af kinesiske overnatninger i Danmark steget med 41 pct. i forhold til samme periode sidste år, og Danmark har i løbet af de sidste 4 år taget markedsandele fra de andre lande i Norden og i Europa
  • I 2013 forventes de kinesiske overnatninger at runde 160.000, og kineserne forventes dermed at skabe en omsætning på omkring 248 mio. kroner.
  • Når kineserne kommer til Danmark, er det som regel som en del af en rundrejse til Skandinavien. Kinesernes opholder sig som regel i 1-2 dage i København.

Kilde: Danmarks Statistik

Kort om VM badminton 2014:

VM gennemføres den 25.-31. august 2014 i Ballerup Super Arena. Billetsalget er i gang.

Se mere på: www.denmark2014.com

Kort om Sport Event Denmark

Sport Event Denmark arbejder for at tiltrække, organisere og udvikle store internationale tilskuer– og deltagerevents for herigennem at være med til at udvikle idrætten i Danmark, markedsføre Danmark i udlandet samt placere Danmark på idrættens verdenskort og tiltrække turisme.

Markedsføringsindsatsen i Shanghai støttes af M-fonden under Erhvervs og Vækstministeriet, via Sportskonsortiet, som Sport Event Denmark er tovholder på.

Kort om Global Connected

Ruteudviklingsprojektet Global Connected har til hensigt at trække flere interkontinentale ruter til Danmark. Global Connected er støttet af: Wonderful Copenhagen, VisitDenmark, Region Hovedstaden, Region Sjælland, Københavns Lufthavne, Fonden til Markedsføring af Danmark, København Kommune, Region Skåne og Malmö.