VM i herrehåndbold 2019 skal afvikles i Danmark og Tyskland

Det har det internationale håndboldforbund, IHF, netop besluttet på deres council-møde i Doha, Qatar. Danmark og Tyskland præsenterede et fælles bud på slutrunden og var oppe mod meget stærke konkurrenter fra Polen og Slovakiet-Ungarn.

“Danmark har drømt om et VM for herrer i mange år! Det er endnu en international anerkendelse af Danmark som håndbold- og værtsnation,” jubler Per Bertelsen, formand for Dansk Håndbold Forbund, DHF, direkte fra Doha i Qatar, hvor Danmark netop har vundet værtskabet for VM 2019 sammen med Tyskland i en knivskarp konkurrence med bud fra Polen og Slovakiet-Ungarn.

Og han suppleres af en ikke mindre glad DHF generalsekretær, Morten Stig Christensen.

“Vores bud på VM 2019 er af en sådan karakter, at overliggeren for internationale slutrunder bliver hævet betydeligt. Man kan roligt sige, at 1+1 giver 3 i dette regnestykke,” siger Morten Stig Christensen sekunder efter, at sejren var hjemme.

”Siden vi indgik aftale med tyskerne, har vi arbejdet knaldhårdt på et stærkt, fælles bud. At vi i dag har vundet værtskabet er ikke mindst takket være Sport Event Denmark, som har været uvurderlige i den intense budproces med viden, indsigt og benarbejde,” siger Per Bertelsen videre.

Også fra tysk side er der stor begejstring over at skulle være værter sammen med Danmark:

“Vi er glade for, at det dansk-tyske bud har vundet. IHF’s beslutning gør, at vi nu har et stort ansvar for, at VM for herrer 2019 ikke blot bliver en strålende event i Danmark og Tyskland – men sammen med vores danske venner vil vi arbejde for udvikling af håndbold og dermed opbygge nye og stærke partnerskaber og give bæredygtige input til udviklingen globalt,” siger Bernhard Bauer, formand for det tyske håndboldforbund, DHB.

“En mangeårig drøm er gået i opfyldelse! Endelig skal VM afholdes i Danmark, det er så stort! Jeg fældede en tåre da vi i 2010 og i et tæt opløb vandt værtskabet af EM Herrer Håndbold 2014, men dette er selvsagt endnu større og helt fantastisk. Sammen med tyskerne skal vi skabe et VM i 2019 og en række sideaktiviteter, der flytter grænser,” siger Lars Lundov, direktør for Sport Event Denmark.

Fakta:

  • Den dansk-tyske buddelegation bestod af:

Fra DHF: Per Bertelsen, formand, DHF, Morten Stig Christensen, generalsekretær, Henrik La Cour og U19-verdensmester, Niclas Kirkeløkke

Fra DHB: Bernhard Bauer, formand, Dietrich Späte, konsulent, Heiner Brand, Bob Hanning and U19-landsholdsspiller Paul Drux

Fra Sport Event Denmark: Lars Lundov, direktør and Frederik Munk, Event Manager

Presenters: Line Baun Danielsen and Katrin Müller-Hohenstein.

  • VM 2019 afvikles i Danmark og Tyskland. Indledende puljer i henholdsvis Tyskland og Danmark. Semifinalerne afvikles i Tyskland, mens finalerne og President’s Cup, som er spillet om de øvrige placeringer, afvikles i Danmark.
  • Danmark og Tyskland vil i forbindelse med slutrunderne (VM kvinder 2015 i Danmark, VM kvinder 2017 i Tyskland og VM for herrer i 2019) ligeledes være værter for et stort anlagt World Handball Forum, som skal være et internationalt kraftfelt for håndboldmøder, diskussioner og møder mellem håndbold, netværk og erhvervsliv.
  • Danmark har en gang tidligere været vært for VM (i 1978) og har tidligere forgæves søgt om at blive vært for VM-slutrunderne i 2011 og 2017.
  • Tyskland har senest været vært for VM i 2007, hvor de også blev verdensmestre. (Tyskland/ Vesttyskland/DDR har været vært i alt 5 gange)
  • VM 2015 afvikles i Qatar og 2017 i Frankrig