Europæisk volleyforbund: Danske EM-værter bør være rollemodel

Danmark høster stor international ros for det netop afholdte EM i volleyball. Det europæiske volleyballforbund kalder de danske EM-værter for rollemodeller og håber, at der vil komme flere store volleymesterskaber i Danmark.

”Danmark skal ses som en rollemodel, efter det de gjorde for dette mesterskab. Også for andre nordiske lande, hvor der stadig er meget plads til forbedringer, når det kommer til sportens popularitet,” siger André Meyer, præsident for det europæiske volleyballforbund CEV.

Han giver de danske EM-værter topkarakter i afviklingen af det EM, som Odense, Herning, Aarhus og København dannede rammerne om den 20.-29. september.

“EM i volleyball 2013 kan forhåbentlig blive gennembruddet for volleyball i Danmark såvel som nabolandene i Norden. Jeg håber, at dette mesterskab blot er det første af mange internationale volleyball-events, som bliver afholdt i Danmark. Især nu hvor medarbejderne kan bygge videre på deres erfaringer og ekspertise og fortsætte den udvikling, som de har været igennem de sidste par år op til EM,” siger André Meyer.

Den udmelding vækker naturligvis glæde i Dansk Volleyball Forbund:

”Vi har fået karakteren ’Excellent’ i stort set alle kategorier i den jury-rapport, som udfærdiges under et mesterskab. Her bedømmes alt lige fra arenaens indretning til spillernes bespisning og samarbejdet generelt. ’Excellent’ er ikke noget, som CEV bare slynger ud hver gang, der er et stort mesterskab,” siger Mikael Trolle, direktør i Dansk Volleyball Forbund.

”Det er første gang nogensinde, at vi har afholdt så stort et mesterskab. Vi tør godt sige, at vi har været dygtige til at arrangere og afvikle dette EM. Men vi er også glade for, at vi nogle situationer har kunnet læne os op ad vores medværter fra Polen, der har en mangeårig erfaring i at afvikle netop store volleyballevents,” siger Mikael Trolle.

EM i volleyball blev spillet den 20.-29. september. Det danske landshold overraskede alt og alle, da de i den afgørende gruppekamp sensationelt slog Hviderusland 3-2 og kvalificerede sig til 1/8-finalen. Her tabte Danmark til de dengang forsvarende europamestre Serbien. Sport Event Denmark var partner på eventen.