Stærk dansk-tysk alliance i bud på VM 2019

Står det til Danmark og Tyskland, så spilles herrernes slutrunde 2019 i henholdsvis Danmark og Tyskland, med finaler i Danmark. Danmark har netop indgået en aftale med tyskerne om et fælles bud på VM 2019.

”Det er verdensklasse! Med vores aftale med tyskerne står vi med et meget stærkt bud på VM 2019. Og vi skal ikke lægge skjul på, at vi også er yderst tilfredse med, at finalerne i givet fald skal afvikles i Danmark. Sport Event Denmark er en vigtig medspiller også i denne her budkampagne. DHF skal sammen med Sport Event Denmark og tyskerne i de kommende to uger udarbejde den fælles præsentation ,” siger Per Bertelsen, formand i DHF, som lige nu er i Basel sammen med Sport Event Denmark for at koordinere det praktiske samarbejde.

“Sammen med Danmark ønsker vi at komme med vores bidrag til udviklingen af håndbold. Vi vil sætte alle vores kræfter ind på at dette projekt lykkes. Vi ser ligeledes dette projekt som et redskab til at forankre håndbold endnu stærkere i samfundet – ikke blot i Tyskland og Danmark men i hele verden. Den tysk-danske aftale i Basel er begyndelsen for os. Nu kan vi så håbe på, at vi i Doha kan overbevise den internationale håndboldfamilie om vores fælles projekt,” siger Bernhard Bauer, formand for det tyske håndboldforbund.

”Der er ingen tvivl om, at det dansk-tyske bud på VM 2019 står utroligt stærkt. Både Danmark og Tyskland har en stærk håndboldkultur og har masser af erfaringer med at afvikle store, internationale sportsevents. Det skal vi naturligvis slå på i vores fælles bud, ligesom nogle fantastiske faciliteter i begge lande” siger Lars Lundov, direktør for Sport Event Denmark, som i samarbejde med DHF og tyskerne skal udarbejde en fælles budpræsentation på VM 2019.

Både Danmark og Tyskland havde tilkendegivet overfor det internationale håndboldforbund, IHF, at de var interesserede i at blive værter for VM2019. Med den netop indgåede aftale om et fælles dansk-tysk bud vil de indledende puljer blive afviklet i henholdsvis Tyskland og Danmark. Semifinalerne skal afvikles i Tyskland, mens finalerne og President’s Cup, som er spillet om de øvrige placeringer, skal afvikles i Danmark.

Fakta:
Ansøgere til VM 2019: Danmark-Tyskland, Sverige, Norge, Polen og Slovakiet-Ungarn.

Tildeling af værtskabet foregår efter en budpræsentation i Doha, Qatar den 28. oktober ved et IHF-council-møde.

Danmark har en gang tidligere været vært for VM (i 1978) og har tidligere forgæves søgt om at blive vært for VM-slutrunderne i 2011 og 2017.

Tyskland har senest været vært for VM i 2007, hvor de også blev verdensmestre. (Tyskland/ Vesttyskland/DDR har været vært i alt 5 gange)

VM 2015 afvikles i Qatar og 2017 i Frankrig.

Kontakt:

Per Bertelsen, formand, DHF. Mobil 21 48 06 66

Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark. Mobil: 40 31 48 55