Vejle vært for EM i parabordtennis 2015

Danmark – nærmere bestemt Vejle – har fået tildelt værtskabet for EM i parabordtennis 2015. Det blev offentliggjort ved afslutningen på dette års EM i Lignano, Italien, hvor de danske spillere hentede tre medaljer.

Vejle Kommune, EliteVejle, Sport Event Denmark, Dansk BordTennis Union (DBTU) og Dansk Handicap Idræts-Forbund (DHIF) havde i fællesskab ansøgt om værtskabet for EM i parabordtennis i 2015 (for spillere med fysiske handicap og udviklingshandicap). I ansøgningen, der havde overskriften ”Integrating the World of Table Tennis”, er der lagt vægt på at styrke det internationale samarbejde mellem den ’almene’ bordtennis og parabordtennis – et samarbejde, vi i Danmark er langt fremme med, og som blandt andet har resulteret i fælles landsholdstræning og ansættelse af landstræner Henrik ’Lunder’ Espersen.

I august var to repræsentanter fra det internationale bordtennisforbund, ITTF, på besøg i Vejle for at se nærmere på faciliteterne i og omkring DGI-Huset, hvis kommende nye hal skal være hovedarena. Og de blev altså overbevist – ikke bare af de flotte sportslige rammer, men også af placeringen i hjertet af Vejle, der vil gøre EM til en central event for hele byen.

Stærkt lokalt samarbejde

Formand for EliteVejle, Per Olesen, glæder sig over, at byens store arbejde for at blive værtsby har båret frugt:

– Det har været ligesom at være med i en stor slutrunde, hvor vi har kæmpet med alt, hvad vi har, for at vinde. EliteVejle har sammen med Vejles politikere og erhvervsliv haft et forrygende samarbejde, og at vi får EM til Vejle i 2015 viser, at sammenhold, ligesom på banen, gør stærk. I EliteVejle har vi ambitiøse målsætninger, og vi glæder os til sammen med vores samarbejdspartnere at arrangere det bedste EM nogensinde.

Værtskabet for endnu et stort mesterskab sikrer, at danskerne også i 2015 kan opleve handicapidræt i international topklasse på dansk grund.

– Danmark hev sejren hjem i to sæt ved dette års EM i parabordtennis. Med to EM-guldmedaljer til Peter Rosenmeier og værtskabet af EM’et i 2015 kan vi se frem til endnu et stort, internationalt mesterskab i Danmark inden for paraidrætten, siger Lars Lundov, direktør for Sport Event Denmark, og henviser til bl.a. VM i paracykling 2011, EM i paradressur 2013 og VM i kørestolsrugby 2014.

Styrkelse af integrationen

Også i Dansk BordTennis Union ser direktør Dorte Darfelt frem til den kommende udfordring:

– Det glæder os rigtig meget, at Danmark nu skal være vært for EM i parabordtennis i 2015. Vi arbejder meget med integration, og hvad kan i den forbindelse være bedre end at vise Danmark og danskerne, hvor fascinerende og professionelt parabordtennis er. Samtidig kan vi bruge mesterskabet til at styrke den interne integration mellem DHIF og DBTU endnu mere.

Med afgørelsen får Danmarks bedste parabordtennisspiller, Peter Rosenmeier, mulighed for at forsvare sin nyvundne EM-titel på hjemmebane. Og det kan få betydning i mere end én forstand, spår elitechef i Dansk Handicap Idræts-Forbund Michael Møllgaard Nielsen:

– Danmark har en meget høj standard for afviklingen af internationale mesterskaber, ikke mindst takket være Sport Event Denmark, og sportsligt er det selvfølgelig fantastisk at kunne være med til at tilbyde både vores egne spillere og de øvrige europæiske topspillere et så professionelt setup, som vi vil gøre. Samtidig er det vigtigt for synligheden og rekruttering af nye atleter, at danskerne har mulighed for at se handicapidræt på højeste internationale niveau også på andre tidspunkter end hvert fjerde år ved De Paralympiske Lege.

Fakta

EliteVejle har i samarbejde med Vejle Kommune, Sport Event Denmark, Dansk Bordtennis Union og Dansk Handicap Idræts-Forbund fået tildelt værtskabet for EM i parabordtennis, der afholdes i oktober 2015. Stævnecentrum vil være i DGI-Huset, og alle hotellerne ligger inden for en radius af cirka en kilometer.

De danske spillere har netop vundet tre medaljer ved dette års EM, der blev afholdt i Lignano, Italien fra den fra den 26. september til den 5. oktober 2013. Peter Rosenmeier vandt guld i single i klasse 6, Sophie Walløe vandt bronze i single i klasse 10, og Peter Rosenmeier og Brian Nielsen vandt guld i holdturneringen i klasse 6. De kan nu se frem til at forsvare deres medaljer på hjemmebane i 2015.