Bueskydning: Verdensmestre skal forsvare deres medaljer på hjemmebane i 2015

Maja Jager er netop blevet verdensmester i den olympiske klasse recurve ved VM i bueskydning i Belek i Tyrkiet. Hun og resten af recurve-holdet vandt tidligere i dag en VM-bronzemedalje. I går lod det danske herrehold lod sig kåre som verdensmestre. Når de danske skytter skal forsvare deres titler ved næste VM, bliver det i 2015 på hjemmebane i København. Martin, Stephan og Patrick lander i Københavns Lufthavn i aften kl. 22.25.

”I feel amazing! This is great! This is unbelievable! Nu skal jeg lige ned på jorden. Og så glæder jeg mig helt vildt til at forsvare titlen i København 2015!,” siger Maja Jager som det første efter VM-guldpilen var sat i skiven. I OL- klassen recurve mødte Maja Jager kineseren Jing Xu i finalen søndag eftermiddag, hvor hun vandt med 6-5.

På sin vej mod medaljen havde Maja Jager i semifinalen besejret Ok Hee Yun fra Sydkorea med 7-3. Den moralske finale havde hun allerede taget i kvartfinalen, hvor Sydkoreas OL-guldvinder fra London Ki Bo Bae blev besejret med 6-5 efter shoot off.

Også de danske kvinder, Maja Jager, Carina Rosenvinge Christiansen og Anne Marie Laursen, viste i dag verdensklasse i holdkonkurrencen for recurve, da de besejrede Mexico 216-212 og dermed vandt VM-bronze.

I går var det det danske herrehold i compound-klassen med Martin Damsbo, Stephan Hansen og Patrick Laursen som blev verdensmestre. De har haft en meget overbevisende sæson. Allerede i kvartfinalen havde de danske skytter sat sigtekornet mod guld og fejede de amerikanske favoritter af banen. I finalen vandt de over Sydafrika med 235-230.

Udover de danske skytter var også en delegation fra forbundet, Sport Event Denmark og Wonderful Copenhagen med ved VM’et som led i de forberedelser, der allerede er godt i gang i forhold til Danmarks værtskab i 2015.

”Hvor er det vildt! To danske verdensmestre i bueskydning.  Og 3 VM-medaljer til Danmark. Derfor glæder vi os også ekstra til at kunne byde alle danskere og resten af verden velkommen ved næste VM i 2015, som vi afvikler i samarbejde med Sport Event Denmark, Københavns Kommune og Wonderful Copenhagen i 2015,” siger Rolf Lind, formand i Bueskydning Danmark.

”Der er ingen tvivl om, at danske medaljechancer på hjemmebane er et ekstra plus for vores VM i 2015. Når man dertil lægger, at konkurrencerne skal afvikles midt i København med Operahuset som kulisse, så har vi et rigtigt godt set-up. Da vi afviklede world cup finalen i bueskydning i 2009 i Nyhavn fik vi mange roser for både afvikling og vores utraditionelle arena fra både ind- og udland,” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark, som sammen med Københavns Kommune og Wonderful Copenhagen er partner på VM i bueskydning 2015.

”Stort tillykke til de danske skytter med de flotte resultater i Tyrkiet. Jeg så selv den fantastiske World Cup finale i Nyhavn for nogle år siden, og jeg glæder mig nu endnu mere til, at vores dygtige bueskytter får sat sig selv og København på verdenskortet ved VM i 2015,” siger kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V).

De danske skytter, der deltog ved VM i Tyrkiet var Maja Jager, Carina Rosenvinge Christiansen, Anne Marie Laursen og Johan Weiss alle i den olympiske klasse recurve, mens der var dansk deltagelse og VM-guld i compund-klassen ved herreholdet, som bestod af Martin Damsbo, Stephan Hansen, Patrick Laursen. Også Camilla Søemod deltog i denne klasse.

HJEMKOMST:

Verdensmestrene Martin Damsbo, Stephan Hansen og Patrick Laursen ankommer til Københavns Lufthavn i aften kl. 22.25 fra Istanbul.

De to andre bronzevindere, Carina Rosenvinge Christiansen og Anne Marie Laursen og landstræner Niels Dall lander mandag kl. 13.35 i Københavns Lufthavn.

Verdensmesteren Maja Jager rejser direkte til Korea, hvor hun bor og træner.

FAKTA:

VM i 2015 afvikles i København på Langelinje med Operahuset som kulisse.

København har tidligere været vært for World Cup finalen i bueskydning i 2009, som blev afviklet i Nyhavn.

VM 2015 afvikles af Bueskydning Danmark for det internationale bueskydningsforbund, FITA, og med Københavns Kommune, Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark som partnere.

Kontakt:

Rolf Lind, formand, Bueskydning Danmark. Mobil: 40 52 55 92

Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark. Mobil:  40 31 48 55