EM i volleyball blev en unik sportsevent

Fire unikke volleyballarenaer, Tv-seere i mere end 160 lande, en dansk sensation og fans fra 33 lande samlet i Parken. EM i volleyball i Danmark blev en historisk sportsevent, som Rusland endte med at vinde.

Den sidste bold er hamret i gulvet ved EM i volleyball. Og efter ti dage med verdensklassevolleyball i de fire danske værtsbyer Odense, Herning, Aarhus og København er det en glad og stolt eventchef, der kigger tilbage på EM:

”Jeg er ovenud lykkelig for, at alle de tiltag vi har lavet, og måden hele mesterskabet er blevet afviklet på, er lykkedes. Vi har flyttet europæisk volleyball til det næste niveau. Vi har haft fans fra hele verden, som er rejst til København og dannet nogle fantastiske rammer i Parken til finaleweekenden. Selvom Danmark ikke er et stort volleyland, så har vi vist med vores vilje og evner til at afvikle sportsevents, at vi kan skabe noget helt specielt. Parken som volleyballarena med 7.000 tilskuere har været endnu vildere og mere imponerende, end vi har turdet drømme om. Vi har fået stor ros fra det europæiske volleyballforbund, og vi er meget glade en drøm er gået i opfyldelse for os,” siger Mads Bang Aaen, eventchef for EM i volleyball 2013.

Fans fra 33 lande, blandt andet Canada, Australien og Japan, var rejst til København for at være en del af den historiske finaleweekend i Parken, der helt ekstraordinært var omdannet til en volleyballarena. Semifinaler, bronzekamp og finale blev transmitteret til mere end 160 lande, og Emmelie de Forest lukkede EM i volleyball ned med manér, da hun til afslutningsceremonien blandt andet optrådte med sin vindersang fra Melodi Grand Prix ’Only teardrops´.

Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark, som er partner på eventen, har overværet både det danske landsholds kampe og finalekampene:

”Det lykkedes! EM i volleyball blev en stor succes i Danmark. Det danske hold spillede sig overraskende i 1/8-finalen, og der var god opbakning fra mange entusiastiske tilskuere både til de indledende runder i Odense og Herning og til mellemrunden i Aarhus. Finalerne i Parken i København var en af de helt store eventoplevelser: Masser af stemning, topkampe og tv-dækning til flere end 160 lande, der har været med endnu en gang at sætte Danmark på verdenskortet. Dansk Volleyball Forbund har sammen med værtsbyerne og Sport Event Denmark løftet en stor og kompleks opgave til UG,” siger Lars Lundov.

På det sportslige plan leverede de danske volleyherrer en vaskeægte sensation, da de vandt ikke blot sit første sæt, men også sin første kamp, nogensinde ved et EM ved at besejre Hviderusland 3-2 i gruppespillet i Stadium Arena Fyn. Danmark kvalificerede sig dermed til 1/8-finalerne i NRGi Arena, hvor de danske sensationsdrenge skulle op imod de forsvarende europamestre Serbien, der blev for stor en mundfuld for Danmark. Serbien endte med at vinde EM-bronze, mens Italien vandt sølv og Rusland vandt guld.

Fakta om EM i volleyball 2013

• Værtskabet for EM i volleyball 2013 deles med Polen. Begge lande har to indledende puljer med fire hold i hver. Semifinaler, bronzekamp og finale spilles i Danmark.

• EM blev afvikliet fra den 20. september til den 29. september 2013.

• Der blev spillet i Odense (Stadium Arena Fyn), Herning (Jyske Bank Boxen), Aarhus (NRGI Arena) og København (Parken)

• Danmark spillede i Gruppe A i Stadium Arena Fyn i Odense.

• Danmark mødte Italien, Belgien og Hviderusland. I indledende og Serbien i kvartfinalen

• Gruppe C spilles i Boxen i Herning. Her spiller Finland, Serbien, Holland og Slovenien.

• Sport Event Denmark er partner på EM i Volleyball 2013 i Danmark sammen med værtsbyerne; Odense, Herning, Aarhus og København.

• VELUX er titelsponsor for EM.

• Serbien var forsvarende europamester.

• Brasilien er regerende verdensmester.

• Rusland er regerende olympisk mester.

• Danmark har deltaget i tre EM slutrunder. I 1958, hvor det blev til en 20. plads, i 1963, hvor det blev til en 17. plads og i 1971, hvor det blev til en 20 plads.

• Kvalificerede lande: Danmark og Polen er prækvalificeret som værter. Rusland, Italien, Bulgarien, Serbien, Slovakiet, Hviderusland, Holland, Tjekkiet, Finland, Tyskland, Frankrig, Slovenien, Belgien og Tyrkiet.

• Der er ca. 17.200 danske volleyballspillere.

• Web: www.eurovolley2013.dk

• Facebook: www.facebook.com/eurovolley2013

• Twitter: www.twitter.com/eurovolley2013 #EuroVolley2013

• YouTube: www.youtube.com/eurovolleyball2013