Flot punktum på dansk volley EM-eventyr

De danske volleyherrer har skrevet historie ved EM i volleyball ved at kvalificere sig til 1/8-finalen. Her blev de forsvarende europamestre Serbien endestationen på EM-eventyret. Danmark kan dog være ovenud tilfredse med det bedste danske resultat nogensinde.

Historien om det danske volleylandshold er som H.C. Andersens eventyr om den grimme ælling, der forvandler sig til en smuk svane.

Inden EM i volleyball på hjemmebane i andedammen var de danske volleyherrer ikke levnet mange chancer for så meget som at vinde et sæt. Men Danmark har overrasket alt og alle og leveret sensationen ved at spille sig i 1/8-finalen.

Her var de forsvarende europamestre Serbien trods alt for stor en mundfuld for de danske sensationsdrenge. Serbien vandt 3-0, men trods exit er Danmarks landstræner Fred Sturm mere end tilfreds med landsholdet præstation ved EM.

”Jeg er utrolig glad for den rejse, vi har været på, fra vi samledes tilbage i maj. Det har været en fantastisk oplevelse. Alle spillere har udviklet sig meget, trådt i karakter og spillet deres allerbedste kampe her til EM. Jeg er glad for, at spillerne har fået den oplevelse og vist, at de kan spille med blandt Europas allerbedste. Jeg vil også gerne sige mange tak til publikum, som har været en utrolig støtte for holdet. Vi kunne ikke have spillet os så langt uden dem. Jeg håber, at Danmark med dette EM har fået øjnene op for volleyball,” siger Fred Sturm.

Mads Ditlevsen har været Danmarks helt store pointsluger ved EM. Og diagonalspilleren ser tilbage på slutrunden med et stort smil:

”Det har simpelthen været så fedt at spille foran de her tilskuere, der synger det sidste af nationalsangen uden musik. Det giver kuldegysninger bare at tænke på det. EM har overgået alle forventninger, og det har været en helt vild fed oplevelse, og større end vi havde regnet med, da vi for to år siden fik at vide, at vi skulle spille EM på hjemmebane. Organisationen, der har stået bag, de fremragende tilskuere og den kæmpestore mediebevågenhed har gjort dette til en kæmpemæssig oplevelse,” siger Mads Ditlevsen.

Opbakningen til det danske landshold har overgået eventchef for EM i volleyball 2013, Mads Bang Aaens, forventninger:

”Det har været helt suverænt. Til alle tre kampe i Odense var publikum en massiv støtte for drengene og det bar dem frem, når de havde allermest brug for det. Og folk fra hele Danmark valfartede til Aarhus, da holdet kvalificerede sig til 1/8-finalen. Vi er som arrangør ovenud lykkelig for den fantastiske støtte, som drengene har fået. Det har skabt nogle rammer i Odense og Aarhus, som vi ikke havde turde drømme om,” siger han.

Selvom Danmark ikke længere med ved EM, så er der stadig masser af verdensklasse volleyball i sigte, når der i morgen spilles 1/4-finaler i NRGi Arena i Aarhus. Den 28. og 29. september afgøres EM i København, når Parken helt ekstraordinært omdannes til en volleyballarena.

Fakta om EM i volleyball 2013

• Værtskabet for EM i volleyball 2013 deles med Polen. Begge lande har to indledende puljer med fire hold i hver. Semifinaler, bronzekamp og finale spilles i Danmark.

• EM afvikles fra den 20. september til den 29. september 2013.

• Der spilles i Odense (Stadium Arena Fyn), Herning (Jyske Bank Boxen), Aarhus (NRGI Arena) og København (Parken)

• Danmark spiller i Gruppe A i Stadium Arena Fyn i Odense.

• Danmark møder Italien, Belgien og Hviderusland.

• Gruppe C spilles i Boxen i Herning. Her spiller Finland, Serbien, Holland og Slovenien.

• Sport Event Denmark er partner på EM i Volleyball 2013 i Danmark sammen med værtsbyerne; Odense, Herning, Aarhus og København.

• VELUX er titelsponsor for EM.

• Serbien er forsvarende europamester.

• Brasilien er regerende verdensmester.

• Rusland er regerende olympisk mester.

• Danmark har deltaget i tre EM slutrunder. I 1958, hvor det blev til en 20. plads, i 1963, hvor det blev til en 17. plads og i 1971, hvor det blev til en 20 plads.

• Kvalificerede lande: Danmark og Polen er prækvalificeret som værter. Rusland, Italien, Bulgarien, Serbien, Slovakiet, Hviderusland, Holland, Tjekkiet, Finland, Tyskland, Frankrig, Slovenien, Belgien og Tyrkiet.

• Der er ca. 17.200 danske volleyballspillere.

• Web: www.eurovolley2013.dk

• Facebook: www.facebook.com/eurovolley2013

• Twitter: www.twitter.com/eurovolley2013 #EuroVolley2013

• YouTube: www.youtube.com/eurovolleyball2013

• Køb billet her: https://volleyball.www2.dk/