Kronprinsen tæt på verdenseliten i Cold Hawaii

Kronprins Frederik fik saltvand og blæst i håret, da han søndag eftermiddag lærte tricks fra den absolutte verdenselite i windsurfing. Kronprinsen var i Klitmøller i forbindelse med sit protektorat af KIA Cold Hawaii PWA World Cup 2013. Det sidste punkt på et langt program, inden Krone 68 vendte mod Aalborg, var en tur i Vesterhavet på en jetski sammen med de hårde surfdrenge som surffænomenet Philip Köster fra Tyskland, der med sin radikale stil sætter nye standarder for, hvad man kan på et surfbræt i høje bølger.

– Det er imponerede at se deres evner i bølgerne. Den akrobatik og teknik, som de behersker, er jeg imponeret over. Jeg blev helt flov over, at jeg havde brug for en motor, sagde kronprinsen, da han igen fik fast grund under fødderne.

Forinden var han i aktion på Vandet Sø, hvor han dystede mod otte unge surfere fra lokalområdet. Det var første gang i 20 år, at kronprinsen surfede – og han måtte smide sejlet før tid, fordi udfordringen var for stor for selv en nybagt ironman.

– Det er for sent for mig at blive lige så god som det derude på vandet. Men det motiverede mig meget, og jeg vil gerne give det videre til mine børn, sagde han.

På jetski gik det markant bedre. De knap 700 til 1000 lokale borgere på stranden i Klitmøller så en kronprins i sit rette element. Som en erfaren sejler navigerede han sin jetski rutineret rundt i bølgerne efter bare 45 sekunders lynintroduktion.

Han sejlede direkte ind i den voldsomme brænding og lå midt mellem 20 surfere, der kredsede om kronprinsen som bier om et stykke sukker. På et tidspunkt var der så meget overskud, at han gav ‘high-five’ med tyskeren Claas Voget.

Den danske verdensstjerne, Kenneth Danielsen, var også i vandet med kronprinsen.

– Det var rigtig fedt, at kronprinsen kom. Han er med til at gøre sporten større herhjemme, siger han.

KIA Cold Hawaii PWA World Cup 2013 begynder mandag morgen. Vejrudsigten siger rimelig vind og arrangørerne regner med, at surferne kommer på vandet. Eventen er bl.a. støttet af Sport Event Denmark.

Disse billeder er til frit brug. Fotokreditering: John Carter, Cold Hawaii

Link:

https://www.dropbox.com/sh/1bk85d8mltiiqdo/-u1xEo1Nr5